כתר מעל שתל

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

03/04/2015 | 01:11 | מאת: רינת

בבדיקה שגרתית נאמר לי שהכתר אינו יציב למרות שלי לא הפריע כלום... נאמר לי שזה שום דבר, להרים את הכתר לסובב ההברגה ולהחזיר אלא מה, שהרופא שניסה להוציא את הכתר לא הצליח חרף ניסיונותיו הרבים ועכשיו הכתר מתנדנד בחוזקה אולם לא ניתן להוציאו שאלתי היא קודם כל מה הסיבה לכך? ושנית מה ניתן לעשות ? הרופא שלח אותי הביתה בתקווה שלעיסה על השן תגרום לו ליפול... האם הגישה נכונה ?

שלום רינת, החלק המחבר את הכתר לשתל נקרא מבנה. המבנה מוברג אל תוך השתל וכתר מודבק על המבנה. אם הכתר מתנדנד הסיבה היא בדרך כלל שחרור הבורג המחבר את המבנה. חובה להסיר את הכתר ולסגור את הבורג המחבר את המבנה מהר כי אחרת עלול להישבר חלק ביניים, שיכול להיות הבורג או אפילו לגרום לסדק בדופן השתל. באם השתמשו במבנה ישר ולא במבנה זויתי אפשר לבצע קדח קטן בכתר בלי להסירו ולחזק את הבורג ולעשות שחזור אסתטי מעל כמו בכתר מוברג. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים