השתלת עצם

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

06/01/2015 | 22:02 | מאת: לאה

שלום לפני כשבועיים עברתי השתלת עצם בלסת ימין תחתונה. בלוק עצם עם דם שלי הושתלו עקב מחסור אדיר במקום.נעשו לי תפרים שהורדתי אחרי 10 ימים וכששבתי לביקורת החניכיים לא נרפו ונאלץ הרופא לתפור בשנית עם חוט שנמס הפעם..אני מסתכלת במראה ורואה כי במקום של התפר בחלקו יש עדיין חור בחניכיים שלא נסגר חוששתני שהתפר לא תפס היטב את המקום או שכך צריך להיות? האם החניכיים אמורות להיסגר הרמטית או שזה בסדר?

שלום לאה, השתלת עצם אנכית בלסת תחתונה היא פעולה מורכבת. ככל שהחניכיים סגורים טוב יותר ולא נפתחים לאחר הניתוח כך השתלת העצם מצליחה טוב יותר. יש הבדל אם בלוק העצם נקצר מהמטופל עצמו או משתמשים בבלוק שנרכש מבנק עצמות. יש מקרים שחלק מבלוק העצם נקלט גם אם החניכיים לא מצילחים להסגר לחלוטין. חובה להקפיד על נקיון אתר ההשתלה ולעשות שטיפות לחיטוי לפי הוראות הרופא המנתח. חיזרי לרופא המנתח שיחליט על המשך הטיפול. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים