השתלת עצם

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

04/08/2014 | 16:24 | מאת: מאי

ד"ר שפירא שלום רב, יש לי מקום ריק משיניים בלסת התחתונה. במקום אחד אמרו לי שאני חייבת השתלת עצם ואז מחכים ואז עושים השתלת שיניים ושוב מחכים עד לכתר הסופי. במקום אחר אמרו לי שאפשר לעשות הכל ביום אחד.רציתי לדעת מה ההבדל - האם דרך אחת עדיפה על השנייה מבחינת עמידות לאורך זמן וסיכויי הצלחה??

שלום מאי, שתי הגישות מקובלות. הדרך הנכונה לטיפול היא בהתאם לכמות העצם הקיימת באתר המיועד להשתלה, כלומר, ככל שקיימת יותר עצם טבעית בלסת כך אפשר לטפל בכוון של "הכל" בפעם אחת. היכן שכמות העצם הקיימת מועטה טיפול בשלבים עם המתנה בין שלב לשלב עדיפה. יש לזכור שכשמבצעים טיפול בשלבים קיימת אפשרות "לשפר" או לתקן את השלב הקודם בניתוח הבא אם יש צורך. אם הכל נעשה בפעם אחת אין אפשרות לתיקונים.... מהירות וחיפזון לעיתים עלולים להיות סיבה לשאלות בהמשך. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים