השתלות עצם

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

28/04/2014 | 13:35 | מאת: נעמי

אני צריכה לעשות 2 שתלים ולצורך כך עשיתי סי.טי. ובאבחנה התברר שאני צריכה השתלת עצם. הבעיה היחידה היא שאני בת 54 ויש לי אוסטאופרוזיס והרופא לא מוכן לעשות לי את השתלים. מה אתה יכול לייעץ לי? אודה על תשובתך בהקדם.

שלום נעמי, לא הבנתי את הבעיה, אך אני מניח שמדובר בתרופות לטיפול באוסטאופורוזיס השייכות למשפחת הביספוספונטים. התייחסתי לכך כבר מספר בשאלות קודמות. עקרונית, משמעות רבה למשך התקופה בה ניטלות התרופות. עד שלוש שנים פחות בעייתי. כדאי להתייעץ עם רופא אנדוקרינולוג. קיימת בדיקה ספציפית העוזרת לדעת על מידת הסיכון. לעיתים הפסקת נטילת הטיפול למשך מספר חודשים מקטינה מהותית את החשש מניתוח. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים