ניתוחי שתלים/חניכיים ושיננית

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

23/04/2014 | 20:07 | מאת: שירה

אני אמורה עוד חודש וחצי לעבור הארכת כותרת + שתל , האם כדאי וזה יותר טוב להקדים את השיננית לפני הניתוחים וזה יוצא קרוב לארבעה חודשים מהתור הקודם מכיון שאח"כ התור יהיה בדיוק בזמן ההחלמה בין הניתוחים ופוחדת שזה יפגע / יפריע להחלמה וגם האם בכל מקרה זה יותר טוב שהשיניים יהיו נקיות יותר לפני ההחלמה?

25/04/2014 | 12:01 | מאת: שירה

מה גם ששמעתי שהתמיסות של מי הפה לאחר ניתוחים כאלה צובעות את השיניים אז מה עדיף לפני הניתוח שזה ייצא בערך 3 וחצי חודשים , או אחרי הניתוח - כלומר אחרי הוצאת התפרים כבר שזה ייצא יותר לכיוון 4 וחצי חודשים , ומה פחות מסוכן ומזיק להחלמה ומה כדאי יותר ? והאם בכלל שיננית אחרי 3 וחצי חודשים זה לא מוקדם מדי מבחינת חיידקים ודלקות ועוד פרט אם זה משנה יש לי בכלל את מחלת הבלאק ליין , כרגע לא רואים יותר מדי אולי רק מאחורה אבל המלצתך מה כדאי

שלום שירה, אני מעדיף טיפול אצל השיננית כשבועיים לפני התערבות כירורגית. בדרך כלל אין הרבה הבדל בין טיפול כל שלושה או ארבעה חודשים באם אין בעיה מיוחדת בנושא החניכיים. המומלץ לכלל האוכלוסיה עם מצב חניכיים והיגיינה טוב הוא פעם בחצי שנה. נכון שיש חומרי שטיפה הניתנים לאחר ניתוח המכתימים מעט את השיניים, אך צחצוח יעיל יכול למנוע ההכתמה. כמו כן כתמים אלו מוסרים בקלות יחסית בטיפול אצל השיננית ואינם גורמים נזק לשיניים. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

27/04/2014 | 18:35 | מאת: שירה

שלום אני אמורה עוד חודש וחצי לעבור ניתוח הארכת כותרת + שתל . שאלתי האם זה בסדר שאת טיפול השיננית אני מתלבטת או לעשות לפני הניתוחים הבעיה שזה יוצא רק 3 חודשים מהטיפול הקודם והשיניים סה"כ נראות בסדר והרופא לא אמר שצריך כל כך , או שמעדיפה קצת אחרי שיוציאו את התפרים, וגם ששמעתי שהשטיפות קצת מכתימות את השיניים ואז מעדיפה אז , זה יוצא 5 חודשים , השאלה אם אחרי הניתוח והוצאת התפרים אין סיכוי שהניקוי של השיננית יפגע במקום , או יעשה את ההחלמה קשה או איטית ?

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים