ספיגת עצם

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

17/04/2014 | 20:04 | מאת: נעמה

רציתי לשאול האם זה נכון שאם לא עושים השתלה עד 8 שבועות אחרי העקירה , ולא עושים העמסה מיידית רוב הסיכויים שצריכים גם השתלת עצם עקב ספיגת העצם מהעקירה? אני אמורה לעשות השתלה עוד איזה חודש ויעברו 4 חודשים האם במצב כזה שהשן גם שעקרו היתה עם דלקת חריפה ושברים הסיכוי גדול לכך שאצטרך גם השתלת עצם והאם עושים זאת בדרך כלל במועד השתל ? ואם לא איך הולכת הפרצדורה של השתלת עצם במועד השתל וגם אם עושים לפני ההשתלה איך זה הולך?

שלום נעמה, אין תשובה חד משמעית לשאלתך שכן כל מקרה לגופו. יש לעיתים שמתקינים שתל במועד העקירה ויש שממתינים כארבעה חודשים לפניההשתלה. אם ממתינים צריך לפחות חודשיים ממועד העקירה כי זה הזמן הנחוץ לחניכיים להחלים. העצם מתחילה להיספג כחודש אחרי העקירה אך לא בכמות משמעותית עד כחודשיים שלושה נוספים. אם יש צורך בהשתלת עצם או לא תלוי בכמות העצם הקיימת האתר ההשתלה: אם יש עצם בגובה של לפחות 10 מ"מ וברוחב 5 מ"מ לפחות אפשר בדרך כלל להתקין שתל בלי צורך בתוספת עצם. אם יש פחות מכך צריך להוסיף השתלת עצם. אם חסר הרבה עושים רק השתלת עצם וממתינים עם התקנת השתל עד לקליטת העצם המושתלת. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים