שיקום לאחר כתר והארכת כותרת

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

15/04/2014 | 16:42 | מאת: אורית

בקרוב אמורה לעבור ניתוח הארכת כותרת ושתל רציתי לשאול האם בדרך כלל תקופה אחרי ו/או קצת לפני הניתוח אמורים להשתמש במשחת שיניים אחרת מהרגילה למשל לשיניים רגישות או שהרגילה בסדר גמור ? ועוד שאלה האם בדרך כלל שעושים שתל אחד מומלץ בשיקום להשתמש בכתר מוברג ומודבק ומה ההבדל ביניהם ומה עדיף לשתל אחד בשן טוחנת

שלום אורית, לדעתי משחת שיניים רגילה מספיק טובה. בשן טוחנת מחליטים אם לעשות שתל אחד או שניים בהתאם למספר גורמים שלא אוכל לפרט כאן את כולם, אך, החשוב שבהם הוא המרחק בין השיניים הסמוכות לזאת החסרה: אם יש פחות מ 13 מ"מ עדיף שתל אחד בקוטר יותר רחב, אם יש לפחות 14 מ"מ בינהן כדאי שני שתלים בקוטר רגיל. כתר מוברג מתאים הרבה יותר טוב לשתל. פחות אסתטי כי יש במרכזו חור דרכו עובר בורג. מכסים אחר כך בחומר מרוכב לבן בצבע השן וכך פחות נראה. מעט יותר קשה לביצוע, אך כדאי ומומלץ. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים