החלפת שתל ומשחת שיניים פרדונטקס

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

14/01/2014 | 15:16 | מאת: רון

עברתי השתלת שני שתלים צמודים לפני כ 9 שנים בחלק התחתון של הלסת. לפני מספר חודשים הבחנתי שכאשר אני מעביר מברשת בין שני חלקי הכותרות (הם מחוברים בחלק העליון)ובעיקר באופן אגרסיבי יש דימום על המברשת. רופא חניכיים שבדק צילום שעברתי אמר שהדבר ארע עקב נסיגת חניכיים והפתרון הוא עקירת השתלים השתלת עצם ושתלים חדשים. הוא ביקש להתייעץ עם רופא השיניים שלי. זה אמר לי שלא ניתן לעשות השתלת עצם ואם הדבר אינו מפריע לי, לא לעשות דבר. מה דעתך? שאלה נוספת השיננית המליצה לי על משחת שיניים פרדונטקס. הטעם של המשחה נורא. האם באמת יש חשיבות בשימוש בה. האם יש משחה אחרת שעושה את העבודה ושניתן לסבול אותה.

שלום רון, קשה להבין מתאורך בדיוק מה הבעיה. עקרונית, שתלים כושלים עדיף להוציא מהר ככל שניתן כי השארתם גורמת לספיגת עצם ניכרת. שנית, גם בחלק אחורי של לסת תחתונה אפשר וניתן לעשות השתלת עצם ואפילו עם סיכויי הצלחה טובים. לתשובה ענינית יותר צריך לראות צילום. בנושא המשחה לדעתי האישית יותר חשוב הצחצוח ופחות סוג המשחה. ובמקרה שלך הניקוי בין השתלים על ידי מברשת קטנה או חוט עם ספוג הנקרא סופר פלוס. תבקש הדרכה מהשיננית. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים