ALL ON 4

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

29/12/2013 | 09:54 | מאת: ילי

שלום רב, לפני כשלוש שנים ביצעתי ALL ON 4 בלסת עליונה, מאז בהדרגה ממשיכה ספיגת העצם, אני סובלת מדלקות חוזרות סביב השתל שנחשף, לאחרונה בוצע מילוי והשתלת עצם סביב השתלים, ואני מאוד מודאגת לאן כל זה הולך? הרופא שלי היה מספיק כנה כדי לומר לי שגם הוא מוטרד ולא נתקל במקרה כזה בעבר, מה עליי לעשות? תודה, ילי

שלום ילי, צר לי לשמוע על הדחיה. עקרונית, באבדן עצם צריך לטפל מהר ככל הניתן. מעשית, קשה להתייחס בלי בדיקה קלינית, אך, בטיפול תלוי בסוג השתל. מה שאני עושה זה קודם להסיר את השיקום. להעביר אותך לתותבת למספר חודשים.לחשוף את השתל הכושל, עד תחתית מקום הספיגה, לנקות אותו היטטטטבב, מכנית וכימית. עדיף אפילו להסיר שכבה מפני השטח שלו כדי להגיע לטיטניום נקי וחדש. להשתמש בחומרים מעודדי צמיחת תאים כמו PRP.להשתיל עצם, בעיקר עצמית. לכסות הכל ולהמתין 6 חודשים ולקוות לטוב. אח"כ להפעיל השתל מחדש ולהחזיר את השיקום. לעיתים עדיף לוותר על השתל הכושל ולהחליפו בחדש/ חדשים. הכל בהתאם לנסיון הרופא המטפל. בהצלחה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים