מבנה על שתל

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

24/12/2013 | 13:43 | מאת: אלומה

שלום רב ותודה, מומחה פה ולסת עשה לי שתלים כל הפה ביניהם 7 למעלה. עשו לי שיני חרסינה למעלה ולמטה ומכיוון שלא היו מספיק מגעים בין למעלה ללמטה הוחלט לעשות חדש למעלה. המתכת הגיעה מהמעבדה ולא נכנסה ואז הרופא קיצר חלק מהמבנים (שמוברגים בתוך השתלים) שעליהם יושב המתכת,, 3 מהם קיצר ו-4 מהם ארוכות. עלי לציין שבצדדים הם מקוצרים. האם בגלל ש-4 ארוכים ו-3 קצרים הגשר ישב פחות טוב יותר במיוחד שזה בצדדים. לי זה נשמע בלי להבין כאילו כל הגשר יושב עכשיו על 4 ולא על 3 כי ה-3 מאד קטנים. כנראה טעות של הרופא. ושאלה שניה בבקשה, הוא טוען שעכשיו אי אפשר להוציא את ה-3 הקצרים כי הם מוברגים חזק. ברגע שהם מוברגים חזק (נשמע כמו דיבל בקיר) הלך על השתל ואין מה לעשות. כי עשו עבודה לחינם. תודה רבה לך על תשובתך הכנה. שרונה.

שלום אלומה/ שרונה, קשה לענות בלי לראות לפחות ציום רנטגן.אשתדל לענות לך עקרונית. אין הרבה משמעות לאורך/ גובה המבנה, בתנאי שיש לו אורך מינימלי לאחיזת הכתר.לא בהכרח יותר ארוך גם יותר טוב. אבל, חשוב מאד לתכנן נכון את העבודה לפני הביצוע. חובה לדעת מראש מה הגובה הבין ליסתי הקיים לשיקום ולחלק אותו נכון על פי מבנה הלסתות, הפנים והפרקים בין בין שתי הלסתות. מידות יש לקחת בקפדנות תוך שימת לב פכל הפרטים ולוודא שקיים גובה מתאים בין קצה המבנה לכתרים בלסת הנגדית. אם יש בעיית חוסר מקום , לעיתים אפשר להתגבר אם עושים כתרים מוברגים. עקרונית כל מבנה אפשר להסיר גם אם הוא סגור חזק, בתנאי שהשתל נקלט. אך כפי שכתבתי גם על מבנים קצרים אפשר לשקם. אם הרופא לא יכול להוציאם אפשר להחליף לעבודה המוברגת בשתלים הקידמיים, (אותם כן אפשר לדברייך להוציא) ומודבקת על השתלים האחוריים הקצרים. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים