עקירה והשתלת שן

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

25/09/2013 | 05:43 | מאת: שרון

עומדים לעקור לי שן קידמית בודדת (מאוד עקומה שבעייתי ליישר אותה) ובמקומה לשים שתל, הרופא אמר שהוא מבצע את העקירה והשתלת הבסיס של השתל בטיפול אחד האם כדאי לאחר העקירה ישר לשים את בסיס השתל או לחכות שהאיזור יירגע ויתרפא ורק אז לשים את הבסיס של השתל לדעתי האישית כדאי לחכות האיזור פגוע רגיש מאוד לאחר העקירה ואני לא מבין למה הרופא כול כך לחוץ לעשות הכול בבת אחת

שלום שרון, קשה לענות בלי לראות לפחות צילום רנטגן. עקרונית, לדעתי אם כל הבעיה היא שהשן מסובבת כדאי להתעקש לסובב אותה למיקומה המתאים. בטוח תימצא דרך נאותה לכך. תאורטית, נניח וכן רוצים לעקור בגלל מיקום בעיתי של השן אז לדעתי כדאי להמתין עם ההשתלה לפחות שלושה חודשים. הסיבה אם המיקום של השן בעיתי ואת השתל מתקינים במועד העקירה עלולים להקלע למיקום בעיתי עם השתל שיקשה על שיקום אסתטי בהמשך. ההמתנה תועיל למקם נכון יותר את השתל וכך התוצאה האסתטית טובה יותר. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים