קונפליקט בבחירת טיפול.

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

04/08/2013 | 13:02 | מאת: מירי

הנני נואשת בשל השוני בהצעת רופאים לטפל בבעיות ב2 הלסתות. יש לי בעייה של מחסור בעצם. יש רופאים ותיקים שפוסלים את שיטת ההשתלה בהטייה.לעומתם יש הסוברים כי זה הפתרון האידיאלי. כיצד לדעת מה נכון לי?

שלום מירי, אין שיטה נכונה ושיטה לא נכונה. אין שום דבר פסול בשתלים בהטיה. רק שנים של מעקב עושות את ההבדל. נסיון הרופא עושה את ההבדל. עקרונית אני מעדיף תמיד לפתור בעיה במקום להתחמק ממנה, כלומר, להשתיל עצם כשחסר. פשוט חוסך בעיות. יש מקרים שאני כן מתקין שתלים בהטיה, אבל משתדל להשתמש בשיטות יותר בטוחות לטעמי... התשובה לשאלת פשוטה, בקשי מכל רופא רשימת מטופלים שעברו את מה שמציעים לך לעשות.ועשו זאת לפחות לפני 10 שנים. תשאלי את אותם מטופלים איך הם מרגישים היום והאם הם ממליצים. אם אין מספיק מעקב הסיכון בהתאם. מה ששורד 10 שנים ישרוד הרבה יותר.... כך תדאי להחליט. בהצלחה, דר ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם , הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים