השתלת עצם ושתל - אופציות ואחוזי הצלחה

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

21/07/2013 | 10:24 | מאת: שמוליק

שלום רב לאחר עקירת שן קידמית עליונה אני בתהליך של השתלת עצם ושתל לטובת כתר. אני מבין שישנם שני סוגי עצם: 1 - ממקור של שור או פרה. 2 - ממקור אדם. רציתי לדעת אם אחד מהסוגים מועדף יותר, עד כה הבנתי ש 2 (אדם) עם תהליך בנייה מהיר יותר, 3 חודשים לעומת 6 חודשים ב אופציה 1 (שור). האם תאימות העצם לגוף אדם נורמלי עדיפה באופציה 2 (אדם) ? האם קליטת השתל (מתכת) שונה בין האופציות ? אם כן, באיזו מהן סיכוי ההצלחה גבוהה יותר ? למה משתמשים במקור שור אם יש מאדם ? יש איזה סיכוי שבחומר המושתל יועברו תכונות / גנטיקה כל שהיא ? מהן הסיבות לאי קליטת השתל באיזור השתלת העצם ? אודה לך מאד אם תשפוך אור. מתנצל מראש אם שאלות אלו נשאלו כאן בעבר, אני מבקר חדש כאן. תודה ויום נפלא

שלום שמוליק, קצרה כאן היריעה להרחיב בנושא, מה גם שהתייחסתי לנושא זה כבר מספר פעמים בעבר, אתה מוזמן לגלוש ולקרוא. קיימים סוגי רבים ושונים של עצם המשמשת להשתלה. הטובה והמתאימה ביותר לך היא העצם שלך. החסרון הוא שצריך ניתוח נוסף לקצירתה והעברתה לאתר הניתוחי. עצם ממקור בקר מקובלת ובשימוש הרבה שנים. כן עצם ממקור אדם. קיימים גם תחליפי עצם ממקור סינתטי. אתה כנראה מדבר על עצם טחונה המופיעה בצורת גרגרים. לעיתים בחסר נרחב עדיף עצם שלמה הנראית כמו בלוק או קוביה. עצמות ממקור אדם או סינתטיות אכן הופכות לעצם מהר יותר אך יש להן מעט נטיה לעיתים להספג. עצם ממקור בקר נספגת פחות. כך כפי שאתה מבין לכולן יתרונות וחסרונות. לעיתים כדאי לערבב עצם עצמית עם עצם ממקור חיצוני. כשמדובר באיזור עם חשיבות אסתטית כמו שיניים קדמיות עיליות, במיוחד אם הן נראות בחיוך, כדאי להמתין יותר לקליטה והתייצבות העצם המושתלת. לפחות 6 עד 8 חודשים. על סיכויי ההצלחה משפיעים גורמים רבים, העיקרי הוא מיומנות, ידע ונסיון הרופא. הסיבות לאי קליטת שתל רבות, חשוב להמתין לקליטה טובה של העצם קודם.... כדאי לחשוב על פתרון להשלמת השן החסרה לתקופת ההמתנה, כזה שלא יפעיל לחץ או מגע על העצם המושתלת. בהצלחה, דר ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם , הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים