שתלים ישנים

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

11/07/2013 | 17:30 | מאת: מרי

שלום, לפני כ 16 שנה עברתי ניתוח שתלים בלסת התחתונה מצד שמאל 4 שתלים. שתלים הם של חברה אמריקאית ונמסר לי כי הם גורמים לדלקות ו"כיסים". המצב שלי הוא שחלה נסיגת עם בהשוואה לצד שלא עבר שתלים. צילום לא מציד דלקת ובעיות אלא רק נסיגה של העצם. נמסר לי שסוג שתלים זה מאיץ יותא את נסיגת העצם בהשוואה לשתלים שכיום מבצעים. האם ומלץ לי להחליף שתלים או שפעולה זו עלולה לגרום לנסיגה נוספת? מה עלי לעשות כדי למנוע נסיגה של העצם. אני מאוד מודאגת שכן יכול להשפיע על מראה הפנים. אני בת 48. תודה רבה. מרב

שלום מרב, שתלים כושלים הם בעיה כאובה. צריך להתמודד איתם הכי מוקדם שאפשר כי דחיה גורמת ליותר נזק כתוצאה מהמשך איבוד עצם. אין כיסים בלי דלקת. הכיס עצמו הוא בעיה המגבירה את הדלקת. אפשר לטפל בשתלים כושלים. הטיפול הוא רב שלבי וכולל טיפולים מכינים של ניקוי פני השטח של השתל והכיס בשיטה מיוחדת כשלב מכין לפעולה כירורגית שתכליתה השתלת עצם סביב השתל הכושל. יש קושי בהצמדות העצם החדשה לפני השטח החיצונים של השתל ולכן עדיף להסיר שכבה דקה של המעטפת היצונית של השתל. יש שתלים שהדבר אפשרי, אחרים לא. בשתלים בורגיים יותר בעיה בשתלים צילינדריים פחות. מתאורך אני חושב שהשתלים אצלך צילינדריים אך קשה להתייחס בלי לראות אותך או לפחות צילום רנטגן. טיפול של הוצאת השתלים הכושלים השתלת עצם והתקנת שתלים חדשים לעיחים נכון יותר. באם תרצי שלחי צילום דרך האתר שלי שהקישור אליו מופיע בהמשך. בברכה, דר ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם , הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים