גוטה פרקה בסינוס

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

01/07/2013 | 06:51 | מאת: בלה

האם גוטה פרקה שעברה את האפקס של שן טוחנת עליונה מהווה בעיה ודורשת התערבות כירורגית כדי להוציא אותה מתוך הסינוס?

שלום בלה, תשובתי כללית כי צריך בדיקה מסודרת וצילום רנטגן לאבחנה יותר מדוייקת. גוטה פרקה כשלעצמה היא חומר אינרטי, כלומר, אינה אמורה לגרום נזק. באם השן ללא תהליך פריאפיקלי כלומר אין דלקת בקצה השורשים ואין פתולוגיה אחרת בסינוס המצריכה התערבות, אני חושב שאין צורך בהתערבות כירוגית להוצאת עודף הגוטה פרקה. יש כן צורך במעקב, בעיקר רנטגני של האזור, שנחוץ בכל מקרה אחרי טיפול שורש. בברכה, דר ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם , הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים