בעיות שנוצרו בגלל הרמת סינוס

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

25/03/2009 | 19:57 | מאת: עידית

עשיתי c.t. מערות האף לאחר בעיות שנוצרו בגלל הרמת סינוס בשיניים 14 ו-15. הממצא: סריקות במנח אקסיאלי לברור מלאות במערות הפנים לאחר השתלת שיניים. מחיצת האף במקומה. קונכות תחתונות מעט גדושות. מצב לאחר השתלת עצם ושן בלסת עליונה מימין. השתל הגרמי בולט לריצפת הסינוס ולתוך חלל הסינוסים עם עיבוי רירית הקפי ומלאות רקמה סביב הבלט הגרמי בעיקר בחלקו האחורי. מלאות והצרות במאטוס מימין. עיבוי רירית קל בתאים אתמואידליים קדמיים מימין. איוורור תקין של סינוסים ספנואידליים ופרונטליים. אין הרס גרמי. ארובות עיניים תקינות. עד שיגיע מועד הביקור אצל הרופא אני מאוד מתוחה. אני מפחדת שצריך להוציא את הכל. בתודה מראש על התשובה.

שלום עידית, בכדי שאוכל להתייחס, כתבי בבקשה מתי בוצעו השתלים והרמת הסינוס, וכן מה הבעיה המישור בקליני. הסי טי הוא כלי העוזר באבחנה אך לאבחנה צריך בנוסף גם בדיקה קלינית ולפחות את תאורך והרגשתך. בברכה, דר' ראובן שפירא

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים