נסיגת חניכיים ושיניים מתנדנדות

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

26/08/2017 | 17:48 | מאת: מיכל

שלום, שמתי לב ששיני הקדמיות לסת תחתונה ארוכות מאד ונראה שהחניכיים נסוגו, כבר לפני שבע שנים אמרה לי רופאת שיניים שהן מתנדנדות. (אני בת 44) האם לחכות שהשיניים הקדמיות יפלו ואז לעבור שיקום הפה או שניתן להציל את השיניים ? זה מאד מפריע לי בעבודה כיוון שאני מעבירה הרצאות במהלך כל היום.

שלום מיכל, כל מקרה לגופו. אם אין כיסים והנסיגה אופקית אפשר לעשות קיבוע, שהוא פעולת קשירת וחיבור שיניים סמוכות יחד, פעולה שמייצבת אותן ועוזרת במניעת המשך איבוד עצם. יכול להיות יעיל לשנים רבות כשנעשה נכון. אם יש כיסים אפשר לנתח ולהחזיר את מרבית העצם שנספגה. אם האיבוד רב מידי יש לעקור ולהתקין שתל או יותר ולשקם. אם תצרפי צילום אוכל לייעץ יותר. בברכה, ד"ר ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים