לאחר ניתוח אורטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

17/11/2020 | 23:12 | מאת: אלי

שלום בן 42 בריא משקל תקין ניתוח בקע מפשעה צד ימין לפני 8 שנים בסה"כ בריא לפני שבועיים קמתי כהרגלי לעבודה שלפתע נתפס לי כל גב התחתון צד שמאל בטן ומפשעה צד שמאל מין כאבים חדים שעולם לא חוויתי יש לציין שהסף כאב שלי גהוה אבל כאב כזה לא חוותי בעבר התפנתי לבית חולים קיבלתי משכח כאבים ובנתיים הכאב פחת ,בצילום c.t נמצאה אבן בשופכן 2 מ"מ נמסר לי שלא כדאי לעבור ניתוח ואקח תרופה להרחבת התעלה והאבן תיפלט בשתן חזרתי הבייתה ובשעה 1:00 לפנות בוקר התחילו כאבים עזים ברמה בילתי נסבלת התפנתי שוב לבית חולים קיבלתי זריקת וולטארן ונרגע לאט לאט כאשר כל 4 שעות בממוצע כאבים וכל פעם קוקטל אחר של משככך כאבים דרך הוריד התבשר לי שהתפנה מקום לניתוח בשעות הערב ובלי להסס החלטתי לבצע את הניתוח, בוצע הניתוח אורטרוסקופיה לאחר יום אישפוז השתחררתי הבייתה יש לציין שלא הותקן סטאנד לאחר שהייה של שעתיים בבית שוב התחיל התקף חזרתי מיד לבית החולים ושם במשך שבוע שלם התקפים של כאב מטורף ורק משכך כאבים דרך הוריד הוריד את רמת הכאב יש לציין שכל הכאב הגיע לאחר מתן שתן (לא היה כאב במתן שתן ) לאחר שבוע אישפוז הוחלט לשחרר אותי ולאחר אולסאונד בטן כליה ,ראו שסהכ הגטים תקנים וסירבו לבצע עוד בדיקת c.t כדי לא להעמיס קרינה לטענת הרופאים בדיקת שתן ובדיקת דם תקינות *שאלתי* אני שבוע וחצי אחרי הניתוח אין התקפים אבל מרגיש לחץ וכאב גב תחתון סביל וכאב ולחץ בכליה גם סביל האם לדעתך ההבחנה של הרןפאים נכונה אולי יש עוד אבנים או מקור הכאב מכייון אחר היום שילשלתי צוואה שחורה כמו זפת האם זה מהתרופות שנלקחו במהלך השבוע ? כי אני לא לוקח יומיים שום משכח כאב אודה להתיחוסתך

מאד תלוי בסיטי שבוצע ואבחן את האבן ובמהלך הניתוח. בכל מקרה עלול להיות הצרות בשופכה, רצוי לחזור על US כליות לשלול הידרונפרוזיס ולשקול אף לבצע מיפוי DTPA עם פוסיד לשלול הפרעה בפינוי

מנהלי פורום אורולוגיה