אגן כליה מורחב- תודה רבה מראש

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

15/09/2018 | 23:10 | מאת: ליאת

שלום ד"ר ומתנצלת מראש על האורך, בעקבות ממצא לוואי במיפוי עצמות שנעשה בשל כאבי גב עליון ואמצעי וכאבים בצלעות ובאזור הצלעות בצידי הבטן- "רטנציה של חומר באגן הכליה משמאל, ייתכן עקב אגן חוץ כלייתי", נשלחתי לבדיקת א"ס כליות ודרכי שתן. התוצאות הן: כליה ימנית- ציר אורך 12 ס"מ, פרנכימה שמורה. אין עדות לאבנים או סימני הידרונפרוזיס בכליה. כליה שמאלית - ציר אורך 11.1 ס"מ, פרנכימה שמורה. הודגם הידרונפרוזיס מקל עד בינוני, רוחב של אגן הכליה 1.9 ס"מ. אין עדות לאבנים. אורטר השמאלי מורחב עד 0.7 ס"מ. שלפוחית שתן- בקיבולת טובה, דפנות חלקים, לא הודגמו אבנים. הודגם סילון דו"צ. ממצא לוואי: הודגמה ציסטה בשחלה ימנית בגודל 2.7 ס"מ רצוי ייעוץ של גינקולוג. סיכום והמלצות: לשקול ביצוע בדיקות נוספות של דרכי שתן. לגבי הציסטה בשחלה - הלכתי לגניקולוגית והמצב תקין. לגבי תוצאות א"ס כליות - הלכתי לרופאת משפחה והיא הפנתה אותי לאורולוג. אמרה שישנן שתי בדיקות שעושים, אבל לצערי אני לא זוכרת מה הסבירה. היא דיברה על קטטר או צינורית שמחדירים. יש לי תור לאורולוג בעוד כשבועיים והייתי רוצה לדעת יותר לקראת מה אני הולכת או מה לדעתך הבדיקה הבאה הנדרשת ע"י אורולוג. אוסיף כי יש לי כאבים קלים ביותר באזור צידי הבטן, פחות או יותר בקו ישר מתחת לשדיים, כאבים שבאים והולכים במשך היום. זה ככה כבר שנה וזה מאד מטריד אותי כי אני לא יודעת למה זה קורה. רופאת המשפחה שלי אמרה שזה "שום דבר". אולי יש לך רעיון? יכול להיות שזה קשור לאגן כליה מורחב? תודה רבה !!!

אגן כליה מורחב עלול לסמל בעיה שעלולה לגרום לכאבים. רצוי לבצע מיפוי כליות או DTPA עם פוסיד או MAG3 עם פוסיד

מנהלי פורום אורולוגיה