פרוטאוס מירביליס שלא רוצה לעבור

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

17/09/2017 | 09:27 | מאת: הדר

שלום רב, לפני כחודש בני בן ה6 החל לתלונן על צריבה במתן שתן. כמה ימים אחרי החלו הפרשות מהפין ואדמומיות בקצה השופכה. בדיקת מעבדה הראתה זיהום של חיידק פרוטאוס מירביליס. נעשה אולטרסאונד בקהילה בו לא נמצאה כל בעיה מבנית. החל להיות מטופל באמוקסילין למשך 8 ימים. תוך כדי הטיפול היו תלונות מדי פעם של דקירות בפין או שריפה קלה מאוד במתן שתן אם בכלל. יומיים לאחר סיום הטיפול החלו צריבות חמורות יותר במתן שתן, שתן עכור ומסריח. בדיקה חוזרת הראתה את אותו חיידק בדיוק עם לויקוציטים ואריטרוציטים בשתן. קיבל טיפול 10 ימים באנטיביוטיקה מסוג רספרים וטיפול מקומי לשבוע עם דרמקומבין. ביקור אצל אורולוג ילדים הראה כי אין היצרות במיאטוס. היום הוא היום ה8 למתן הטיפול האנטיבויטי ואני חוששת מאוד שלא נפטרנו מהחיידק. הילד מתלונן פעם ביום על דקירה קלה בפין כשהוא מסיים לתת שתן. הבוקר השתן היה מעט עכור. מה השלב הבא? מדוע אנחנו לא מצליחים להפטר מהחיידק? תודה

בקר טוב החידק הזה מחשיד תמיד לאפשרות של אבן בדרכי השתן. לכן אם נשלל בעיה בפתח השופכה והאולטרסאונד כלל את אזור השלפוחית ולא רק את הכליות יש מקום לחזור על הבדיקוה ולעשות גם צילום בטן וכמובן לבדוק את אזור הפין אם לא ממששים התקשות שמחשידה לאבן. בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים