טכיקרדיה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

28/09/2016 | 11:06 | מאת: רות

שלום וברכה, ברצוני להתייעץ: יש לי אירועים חוזרים של פרה עלפון (תקופה ארוכה של כארבעה חודשים). נמדדו מספר פעמים ערכי לחץ דם גבוהים ודופק מהיר. באקג- דופק מהיר. הולטר בוצע- ממצא של סינוס אטיכקרדיה. בדיקת מאמץ תקינה- אבל דופק לפני המאמץ 135! ולחץ דם 140/80 (לא הרגשתי תחושה של עלפון או של חולשה). אחרי המאמץ- דופק 183 לחץ דם 160/80. באקו לב- הכל נורמל למעט טכיקרדיה (הרופא תוך כדי בדיקה אמר שהלב רץ...). הגיעו למסקנה יחידה שזה בגלל כושר ירוד... העניין הוא כזה: בבדיקת מאמץ נתבקשתי ללכת על הליכון. בכללי הליכון גורם לי לסחרחורות (עם כל מכשיר כושר אחר אין לי בעיה). אמרתי לטכנאית לפני שעליתי עליו ואחרי חמש דקות של הליכה, שכלל לא התעייפתי, היא שאלה אם אני רוצה לרדת לפני שארגיש סחרחורת, אמרתי לה שאם זה אפשרי אז למה לא.. והדגשתי שרק אם זה בסדר לבדיקה אחרת אין לי בעיה להמשיך והיא אמרה שזה בסדר ואז היא רשמה שסיבת ההפסקה: עייפות. שזה ממש ממש לא נכון!!! יכלתי להמשיך עוד הרבה ואם זה היה מכשיר כושר אחר אף יותר. השאלה שלי אם הגיוני שיש לי בעיה אחרת למעט הכושר. יש לי דופק מהיר באופן תמידי, גם במנוחה, וזה מלחיץ אותי שרשמו לי שזה בגלל כושר גופני ושהתעייפתי בבדיקת מאמץ שזה לא נכון... יכול להיות שהכושר שלי ירוד אבל לא התעייפתי בבדיקה בכלל. מה גם שהדופק היה מהיר עוד לפני (שוב, הוא מהיר באופן קבוע). אם אקו הלב יצא תקין האם אוכל לסמוך על זה שאין לי בעיה כלשהי? ממה יכול לנבוע הדופק המהיר חוץ מכושר ירוד? באמת הסיבה של הכושר צריכה לספק אותי? שאלה שניה- אני הרבה פעמים מרגישה דקירות בחזה... יש מה לדאוג אם האקו תקין? (לא אמרתי לקרדיולוג שעשה את האקו על הדקירות). תודה רבה!

28/09/2016 | 11:08 | מאת: רות

28/09/2016 | 12:12 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום רות אכן ישנן מס' סיבות לקצב לב מואץ, דהיינו, טכיקרדיה כגון הפרעות קצב, יתר פעילות של בלוטת התריס ואפילו תסחיף ריאתי יכול לגרום לטכיקרדיה וגם כאבים בחזה. בדיקת אקו לב תקינה אינה אומרת שהכל תקין. האם את מרגישה גם דפיקות לב בנוסף? יתכן שתצטרכי בדיקת הולטר לב.. יש צורך כמובן לבדוק את בלוטת התריס דרך בדיקת דם פשוטה ובנוסף, על הרופא המטפל שלך להחליט האם את בסיכון לאבחנה בשם תסחיף ריאתי, כך שלא הייתי מסתפקת בבדיקות שעברת עד עכשיו. בנוסף לטכיקרדיה, כדאי גם לבדוק מדוע את סובלת מסחרחורות, לכן אנא גשי אל הרופא המטפל לצורך החלטה על המשך בירור רלבנטי בהצלחה

28/09/2016 | 13:11 | מאת: רות

ביצעתי הולטר לב- גם שם נצפו קטעי טכיקרדיה. בלוטת התריס תקינה. יש פעמים שאני מרגישה ושומעת דפיקות לב ויש פעמים שלמרות שהוא גבוה אני לא מרגישה כלום (לדוגמא לפני האקו היה לי דופק 135 ולא הרגשתי/שמעתי). האם תסחיף ריאות מתאים לתסימנים שציינתי כולל סחרחורות? והאם זה יכול להיות קשור לזה שבילדות נתקפתי מספר רב של פעמים בדלקות ראות ובברונכיטים (כל חורף עד גיל 17, מאז לא חזר)? האם התסחיף הזה מסוכן? מותר לי לדרוש להשלים בירור למרות שהגיעו למסקנה שזה כושר ירוד? חשבתי לנסות להיכנס לאורח חיים של כושר ולבדוק אולי זה באמת יעזור... אבל לא ברור לי כי אני מתחילה מדופק מאוד גבוה והוא רק יעלה עם הכושר... אני חוששת שזה לא יעשה לי טוב... וזה לא מעצלות, באמת.. אני סקפטית לגבי כמה זה יעזור ואני מאוד מודאגת.. מפחדת לחוות שוב פרה עלפון כי זה קורה לי הרבה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)