עקירת שן בינה ותחושת שפעת כללית

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

12/05/2018 | 12:40 | מאת: אלי

שלום למומחים אני בן 57 עברתי עקירת שן בינה עקשנית ביום שישי . אין לי נפיחות או דימום . המקום נתפר אבל אני חש תחושה קשה של עייפות ותחושת כללית של שפעת עם כאבים מופשטים בכל הגוף. נתנו לי מוקסיפן לשבוע 3 פעמים ביום.האם מינון כזה של מוקסיפן יכול לגרום חולשה או להזיק לכליות? האם עקירת שן יכולה לערב את הכליות ?? יש לי כליה שמתפקדת 84% והשנייה קטנה 16% תפקוד. בדיקות דם ותפקודי כליות תקינים. תודה רבה

אלי שלום, לא בטוח שהסימפטומים שתיארת קשורים בעקירת השן, אבל בכל מקרה יש לעקוב אחרי חום הגוף. במידה והחום עולה לאחר עקירת שיניים אז לפנות לרופא לצורך בדיקות דם ולקיחת תרביות דם. זה המינון של מוקסיפן ולא אמור לפגוע בכליות. אין קשר ישיר בין עקירת שן למעורבות כליות, במקרים נדירים יש קשר עקיף. כל טוב.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)