לחץ דם נמוך אצל ילדים בגיל 13

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

26/05/2017 | 10:15 | מאת: לחץ דם נמוך אצל ילדים

היי אני בת 13 אני סובלת כבר המון זמן מסחרחורות, ראיה מטושטשת, עייפות, חולשה ומכאיבי ראש במיוחד שאני יושבת ואז קמה. לאבא שלי היה התקף לב לפני שנתיים ועכשיו הוא גם סובל מזה והוא מודד לחץ דם עם מכשיר מיוחד. אני מידי פעם כשאני חא מרגישה טוב מודדת ויוצא לי תוצאות נמוכות 90/60

שלום לך, אתחיל לגבי מדידות לחץ הדם, אצל נערות ונשים צעירות לחץ דם סביב 90/60 איננו לחץ דם חריג במיוחד, הרבה נשים בגילאים צעירים אלה לחצי הדם הרגילים שלהן. דבר שני שיש למדוד לחץ דם עם מנג'טה (רצועה) מתאימה להיקף הזרוע שלך. בכל מקרה תנסי לבצע מדידות בזמן שאת מרגישה טוב דווקא ותבדקי אם יש הבדלים משמעותיים. לגבי התלונות שציינת, התלונות הינן לא ספציפיות ויכולות ללות מספר רב של מצבים רפואיים גופניים ואף נפשיים לעתים. הייתי מציע להתחיל בירור הדרגתי תחת הכוונת רופא המשפחה/ילדים שלך שיכלול: בדיקה גופנית מלאה כולל בדיקת לחץ דם אורתוסטטי (בשכיבה ולאחר 3 דקות של עמידה) בדיקות מעבדה מקיפות כולל ספירת דם, כימיה, תפקודי בלוטת התריס, ויטמין B12 וחומצה פולית. בדיקת ראייה ובדיקת שדות ראיה. בהתאם לממצאים לבדוק הפניה לבדיקת נוירלוג. אחרי הבדיקות הנ"ל להתקדם לפי הממצאים. שיהיה בהצלחה וכל טוב.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)