כולסטרול

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

09/02/2010 | 13:26 | מאת: יעל

שלום הדר, יש לי כולסטרול גבוה: LDL 202.8 ,HDL 60.7,Trigly 91 אני צמחונית כבר 3 שנים אוכלת מעט מאוד שומנים בעיקר שמן זית וגבינות צאן . בת 60 גובה סמ166 משקל 54קג. לקחתי תוספי מזון כמו קאיגואה ונוסטרול לא שיפר משמעותית. לוחצים עלי לקחת סיסטנים אני מסרבת. האם יש לך המלצות?היחס בין ה- LDL ל-HDL נראה תקין 3.34. תודה.

11/02/2010 | 17:12 | מאת:

יעל שלום, ניתן לראות שערכי הכולסטרול הטוב שלך, HDL, והטריגליצרידים הם בערכים תקינים. לעומת זאת, הכולסטרול הרע, LDL, הינו גבוה מאוד ועומד על 202.8 כשלמעשה הוא צריך להיות נמוך מ 100. היחס בין ה LDL ל HDL צריך להיות נמוך מ 3 (אצלך 3.38), היחס בין הכולסטרול הכללי לכולסטרול הטוב צריך להיות נמוך מ 3.7. אני שמחה לשמוע שאת לא "רצה" לקראת הפיתרון התרופתי ופונה לפני זה לפיתרון הטבעי. הטיפול התרופתי- כימי כולל תרופות ממשפחת הסטטינים המורידות את הכולסטרול ביעילות אך בד בבד יכולות לגרום גם לתופעות לוואי הכוללות כאבי שרירים, חולשת שרירים ועייפות, בנוסף, הן מעכבות את ייצור ה Q10 בגוף שהוא רכיב חשוב המסייע לייצור האנרגיה בשרירים ובפרט בשריר הלב. על מנת להוריד את ערכי הכולסטרול יש לשמור על אורח חיים בריא הכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית סדירה וקבועה ונטילת תוספי תזונה טבעיים. התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. פעילות גופנית נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה למשל, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכל פעם. אני ממליצה לך ליטול תוסף תזונה טבעי הנקרא NFN 200 מ"ג, של חברת "סופהרב" זהו ניאצין (ויטמין B3) ללא תופעות בעירה, המסייע להורדת ערכי הכולסטרול הרע ולהעלאת הכולסטרול הטוב.מחקרים אחרונים מעידים על כך שניאצין מסיע להוריד את ערכי הכולסטרול אפילו טוב יותר מהתרופות הסטטיניות. יש ליטול 3 כמוסות ביום עם הארוחות. כמו כן, יש ליטול DETOX, פעמיים ביום עם הארוחות. תוסף תזונה זה מסייע לניקוי הכבד והגוף מרעלים. Detox הינה פורמולה המכילה גדילן, כורכום, שן ארי, סכיזנדרה, פיקוריזה, פילנטום ופוספטדילכולין. יש ליטול 3 כמוסות ביום עם הארחות למשך 3 חודשים. יש להתמיד בנטילת התוספים 3 חודשים ואז לעשות בדיקת דם נוספת. אתה מוזמן לחזור ולעדכן אותי בתוצאות. לקריאה על NFN: http://www.supherb.co.il/?CategoryID=206&ArticleID=191&sng=1 לקריאה על DETOX: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=174&ArticleID=228&sng=1 בריאות שלמה וסוף שבוע נעים, הדר

17/02/2010 | 14:34 | מאת: חיליק

אמנם הם מעכבים את ייצור הקיו 10, אבל האם היום עם כל התוספים הקיימים בשוק (כמו זה של סולגאר שאת נוטה להמליץ עליו ושגם אני לוקח), לא עדיף להיות בטוחים עם הסטטינים ולקחת את התוסף? התוסף הזה ממש מנטרל את תופעות הלוואי של התרופות שלי.