פיטוגרד

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

21/09/2009 | 14:19 | מאת: גליה

אני בת 51 ונוטלת תרופות באופן קבוע, פורינטול וראפסל עקב uc כעת הכולסטרול גבוה מאד וגם הטריגליצרידים , האם מומלץ לקחת פיטוגרד בלבד או האם צריך לקחת את הסטטנים עם זה? תודה ושנה טובה ג.ה.

23/09/2009 | 14:40 | מאת:

גליה שלום, הטיפול התרופתי הכימי להורדת כולסטרול כולל בדרך כלל תרופות ממשפחת הסטטינים המורידות את רמות הכולסטרול ביעילות אך בד בבד יכולות לגרום גם לתופעות לוואי הכוללות כאבי שרירים, חולשת שרירים ועייפות ולכן לפני שפונים לפתרון כזה עדיף לנסות להפחית את הכולסטרול ע"י תוספי תזונה ואורח חיים בריא. התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן להורדת רמות כולסטרול ניתן ללעוס 2 שיני שום טריות ביום. חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים מהחי למשל מרגרינה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. פעילות גופנית נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה למשל, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכול פעם. אני ממליצה לך ליטול אומגה 3 "950" המכיל ריכוז גבוה של חומרים פעילים ומסייע להורדת הטריגליצרידים והורדת רמות הדלקת בגוף. יש ליטול 2 כמוסות ביום עם הארוחות. פיטוגארד הינו תוסף תזונה של חברת טבע המסייע להורדת הכולסטרול. אין לי נסיון טיפולי עם תוסף זה כיוון שהנני תזונאית של חברת סולגאר. אני ממליצה לך להפנות את שאלתך לחברת טבע. לקריאה על אומגה 3 "950": http://www.solgar.co.il/?CategoryID=253&ArticleID=423&sng=1 לקריאת מאמר על כולסטרול: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=688 לקריאה על מחלות מעיים דלקתיות: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=306 אשמח להשיב על כל שאלה נוספת, בריאות שלמה, הדר