תוצאות בדיקות מעבדה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

09/08/2009 | 16:19 | מאת: עליזה

שלום רב, תוצאות הבדיקות המדאיגות הן כולסטרול- 251 טריגליצרידים - 192 HDL 45.20 NON HDL 206 LDL 167.40 אני בת 55, שוקלת 68 ק"ג, גובה 170, עושה הליכות 4 פעמים בשבוע ואוכלת אוכל מאוד בריא ללא שומנים. הרופא הציע להתחיל עם כדורים ואני רוצה לפתור את הבעייה עם תזונה מתאימה, האם אפשר ומה רצוי לאכול? תודה

10/08/2009 | 15:40 | מאת:

עליזה שלום, אני שמחה לשמוע שאת שומרת על אורח חיים בריא, מקפידה על תזונה נכונה ופעילות גופנית סדירה וקבועה ופונה למציאת פתרונות טבעיים לפני שאת פונה לפתרונות הכימיים – תרופתיים. התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן להורדת רמות כולסטרול ניתן ללעוס 2 שיני שום טריות ביום. חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים מהחי למשל מרגרינה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. פעילות גופנית נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב כפי שאת כבר עושה. אני בהחלט ממליצה לך לנסות תחילה להוריד את רמות הכולסטרול באמצעות שימוש בתוספי תזונה טבעיים, שאינם גורמים לתופעות לוואי, לפני שאת מתחילה טיפול תרופתי – כימי. הטיפול התרופתי הכימי להורדת כולסטרול כולל בדרך כלל תרופות ממשפחת הסטטינים המורידות את רמות הכולסטרול ביעילות אך בד בבד יכולות לגרום גם לתופעות לוואי הכוללות כאבי שרירים, חולשת שרירים ועייפות ולכן לפני שפונים לפתרון כזה עדיף לנסות להפחית את הכולסטרול ע"י תוספי תזונה ואורח חיים בריא. בהנחה ואינך נוטלת תרופות, אני ממליצה לך ליטול פורמולה טבעית להורדת כולסטרול וטריגליצרידים בשם גוגול ליפיד. פורמולה זו מכילה צמחי מרפא ויטמינים ורכיבים תזונתיים נוספים הידועים כבעלי השפעה מטיבה על רמות כולסטרול גבוהות. יש לקחת 3 טבליות ביום עם הארוחות. בנוסף מומלץ ליטול תוסף תזונה בשם - אומגה 3 "950" המסייע אף הוא להורדת רמות גבוהות של שומנים בדם. אני ממליצה לך על 2 טבליות ביום עם הארוחות. לקריאה על גוגול ליפיד: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=173&ArticleID=222&sng=1 לקריאה על אומגה 3 "950": http://www.solgar.co.il/?CategoryID=253&ArticleID=423&sng=1 בריאות שלמה, הדר