HDL נמוך, LDL ו-TG גבוהים

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

15/07/2009 | 21:46 | מאת: ערן

הדר שלום! ראשית, אני רוצה להחמיא לך על התשובות המקצועיות והמפורטות שאת מספקת לגולשים בפורום - אני מאד נהנה לקרוא וללמוד מהן... המשיכי כך. אני בן 20, בריא ולא סובל ממחלות כלשהן, וכן לא נוטל תרופות באופן קבוע (למעט Ritalin). ערך BMI=25. בדיקת דם שנערכה לי לאחרונה לצורך בירור סיבת עייפות במשך היום (אגב, לא מצאו את הסיבה לכך וכבר התייאשתי מחיפוש אחר פתרון לבעיה) הראתה רמת HDL נמוכה ורמות LDL ו-TG גבוהות (התוצאות נחשבות "תקינות", אך נמצאות בגבול העליון/התחתון של הנורמה). תוצאות מפורטות מופיעות בקישור הבא: http://img31.imageshack.us/img31/194/bloodtests.jpg אשמח לדעת, האם קיימות המלצות תזונתיות כלשהן שיעזרו לי לאזן את רמות השומנים והכולסטרול בדם? אולי תוספי תזונה מסויימים או המלצות אחרות? תודה רבה על עזרתך :) ערן

19/07/2009 | 15:30 | מאת:

ערן שלום, ראשית, תודה לך על המחמאות, אני פה בשביל לענות על שאלות הגולשים ואני משתדלת לעשות זאת בצורה הטובה ביותר. לגבי ערכי השומנים בדמך, הטריגליצרידים אכן נמצאים בגבול העליון וצרכים להיות עד 150 (אצלך 150), הכולסטרול הכללי שלך תקין וצריך להיות עד 200 (אצלך 185), הכולסטרול הטוב שלך נמוך וצריך להיות גבוה מ 60 (אצלך 41) והכולסטרול הרע צריך להיות נמוך מ 100 (אצלך 114). לגבי העייפות, ישנן סיבות רבות שיכולות לגרום לעייפות. מצבי מתח ולחץ, תזונה לא בריאה, נטילת תרופות מסוימות, מצבי עצירות ועוד. נמצאו דיווחים אצל אנשים הנוטלים ריטלין שבתום זמן ההשפעה של התרופה נוצרה עייפות. האם אתה עייף בתום זמן ההשפעה של הריטלין? מה קורה בימים שאינך נוטל את הריטלין? האם אתה מקפיד על תזונה נכונה? האם אתה סובל מעצירויות? בטיפול הטבעי בהורדת שומני הדם ובמניעת מצבי עיפות חשוב לשמור על אורח חיים בריא הכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית קבועה ונטילת תוספי תזונה טבעיים. התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן להורדת רמות כולסטרול ניתן ללעוס 2 שיני שום טריות ביום. חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים מהחי למשל מרגרינה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. פעילות גופנית נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה למשל, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכול פעם. אני מאמינה שאם תקפיד על תזונה נכונה ופעילות גופנית לא תזדקק לנטילת תוספי תזונה להורדת כולסטרול. אני ממליצה לך ליטול מולטי ויטמין שנקרא VM75 המכיל ויטמינים ומינרלים במינונים גבוהים המסייעים לתחזוקת הגוף, ערנות, קשב וריכוז, מצבי לחץ ועוד. יש ליטול כמוסה אחת לאחר הארוחה בשעות היום. (צבע השתן יהיה צהוב זרחני כתוצאה מיציאה של ויטמין B2 בשתן). לקריאה על מולטי ויטמין VM75: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=170&ArticleID=79&sng=1 הרבה בריאות ושבוע נפלא, הדר