נשירת שיער

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

19/11/2012 | 11:29 | מאת: לימור

שלום אינני יודעת אם זה הפורום המתאים אך אשאל בכל מקרה. אני בת 27 סובלת מנשירת שיער והתקרחות והיתי רוצה לשאול משהו בקשר לבדיקות הדם שביצעתי: יצא לי- כולסטרול 213.7 mg/dl TRIGLYCERIDS 173 כולסטרול HDL 71 כולסטרול LDL CALC 108.3 NON HDL CHOLESTEROL 143 ZINC 73 MCHC 32.8 ויטמין בי12 250 TSH 1.31 בעיקרון, הרופא שלי אמר שהתוצאות טובות. לעומת זאת למרות שאינני מבינה בזה, אני חושבת שבכולסטרול יצאו לי מעל מה שצריך להיות. והאם חסר לי ויטמין אבץ וברזל בקשר לנשירת השיער? לפי מה שרשמתי לך. תודה

20/11/2012 | 09:39 | מאת:

שלום רב לגבי הבדיקות : כולסטרול:הבדיקה תקינה . יש לך כמות יפה של HDL (כולסטרול טוב) אשר מגן בפני חימצונו ושקיעתו של ה -LDL (הכולסטרול הרע) כמו כן כמותם תקינה .הכולסטרול הכללי על הגבול העליון אך במקרה שלך אין מה לדאוג, בגלל ששאר הפרמטרים תקינים כמו כן בגיל צעיר כמו שלך הגוף משתמש בכולסטרול זה ליצור הורמונים. טריגליצרידים תקינים -מומלץ לשים לב שלא יעלו עוד בעזרת תזונה דלה בקמח לבן, סוכר לבן, ושומן.לצרוך יותר קטניות,דגנים מלאים,דגי ים צפוני. אבץ:התווך התקין הוא 70-120 .את על הגבול התחתון כמו כן אבץ הוא מינרל שנמצא בכל תא ותא בגופינו ובדיקת דם לא באמת משקפת חוסר באבץ ולכן במקרה של נשירה ובהתאם לתוצאה זו אני ממליצה ליטול אבץ פיקולינאט של סולגאר 1 ביום למשך 3 חודשים . ויטמין B12 הערך התקין הוא 150-700 .את קרובה לגבול התחתון אני ממליצה לך לקחת B12 של סולגאר מתחת ללשון לפחות 3 חודשים. רמה נמוכה של-B12 יכולה לגרום לאנמיה שגורמת לנשירה כמו כן פגיעה במערכת העצבים ,חולשה ,עצבנות יתר ופגיעה בזכרון. ה-TSH תקין ערכי ברזל לא מופיעים כאן וחבל כיוון שחוסר ברזל יכול לגרום לנשירת שיער מסיבית. בדקי את רמות ההמוגלובין והברזל בבדיקות דם ותתיעצי עם הרופא לגבי חוסר . את מוזמנת גם לרשום אותם כאן בכדי שאוכל להמליץ לך בקשר לברזל. סיבות לנשירת שיער יכולות להיות מגוונות הנה כמה מהם: זרימת דם לקויה לקרקפת. מחלות ממושכות. ירידה דרסטית במשקל. אנמיה (מחוסר ברזל או 12B). תזונה לקויה ודיאטות חריפות. שינויים הורמונליים. מצבי עקה. תורשה. שימוש בתרופות. טיפול אגרסיבי בשער (תסרוקות הדוקות, צביעות שיער, סלסול ועוד). הפרעה בתפקוד בלוטת התריס. עישון. בדקי אם אחת הסיבות או יותר קיימות אצל ותטפלי בהם. בנוסף לתוספות שהמלצתי לך אני ממליצה לך גם מולטי ויטמין שנקרא VM75 לקחת 1 ביום בבוקר. המולטי ויטמין עשיר בויטמיני B קומפלקס אשר עוזרים מאד בנשירת שיער,תומכים ביצירת ברזל ,תומכים במערכת העצבית -לצערי בקופת החולים לא נותנים בדיקות דם לויטמינים אלה ואין אפשרות לדעת אם יש חסר . לכן מאד מומלץ עבורך לתמיכה כללית ,ויטמינים אלה לא נאגרים ויוצאים בשתן לכן אין סכנת עודף. המולטי ויטמין ימלא לך את המאגרים של הויטמינים והמינרלים ויסייע בחיזוק הגוף . ברכת בריאות שלמה קריסטינה יעקובלב נטורופתית

20/11/2012 | 09:48 | מאת: לימור

היי שוב.. ואי תודה רבה על תשובתך! ברשותך, אני אהיה קצת חצופה אם נקרא לזה כך :) האם אני יכולה לשלוח אליך את הבדיקות דם שלי הכלליות דרך האימייל??כי אני רוצה שבאמת תסתכלי על הברזל, כל מה שרמשתי לך פה זה חלק מן הדברים ואני אמנם לא מבינה מה זה כל בדיקה, אך יש לי דף שמור של הבדיקות ושם מופיע גם הברזל. האם אני יכולה לשלוח לך אותו באימייל שתסתכלי עבורי כי באמת שהייתי רוצה חוות דעת נוספת של רופא אחר, אני סובלת מנשירת שיער והתקרחות כבר 4 שנים ואני ממש אובדת עצות. לכן פניתי אליך כאן אם זה אפשרי לשלוח לך באימייל אני אשמח! כי שם מופיע ממש הכל ואני מאוד היתי רוצה אם תוכלי לייעץ לי אולי לקחת עוד דברים שאני זקוקה להן לשיערות. רוב תודות לך