תוספים לפעילות גופנית מאומצת

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

27/03/2012 | 10:25 | מאת: יהודית

אני מעוניינת לדעת אילו תוספים מומלצים לאנשים שעוסקים בפעילות גופנית מאומצת?

27/03/2012 | 14:59 | מאת:

שלום רב יהודית בסיס כל המלצה לתוספי תזונה התומכים בפעילות גופנית הם מולטי ויטמין ונוגדי חמצון. קיים הבדל בהמלצתנו בין פעילות גופנית מאומצת לבין פעילות גופנית מתונה. כמו כן יש לתת את הדעת ולהבדיל בין פעילות בונת שריר לבין פעילות בונת סיבולת לב-ריאה. לחברת סולגאר יש מולטי-ויטמין-מינרל הנקרא VM-2000 זוהי פורמולה מתוחכמת, המכילה מינונים עשירים במיוחד של ויטמינים ומינרלים במינון של שתי טבליות ליום. הפורמולה כוללת שילוב ייחודי של נוגדי-חמצון, קומפלקס של ויטמיני B בצורת הקו-אנזים המבטיחה פעילות אופטימאלית בגוף ומינרלים בעלי קשירה אורגנית פטנטית. VM-2000 מכילה שילוב של צמחי מרפא המחזקים את מערכת החיסון, ממריצים את הגוף ומשפרים את טיהורו מרעלים. בנוסף קיים מגוון רחב מאוד של נוגדי חמצון, בינם נמצא קו-אנזים Q-10, המשפר את אספקת החמצן לשריר הלב ואת היכולת לבצע פעילות גופנית מאומצת. קו-אנזים Q-10 הוא נוגד חמצון חזק ולכן גם מפחית אירועי אנגינה פקטוריס ומשפר תפקודי לב. קו-אנזים Q-10 משפר גם ייצור האנרגיה בשרירים, מזרז שריפת קלוריות ומסייע בהורדה במשקל. כמו כן, קיימים תוספי תזונה שונים, הן בחברת סולגאר והן בחברת סופהרב, המשפרים ומייעלים את בניית השריר לדוגמת ל-קרניטין, ל-גלוטמין, טבליות חלבון מי-גבינה, ל-קריאטין, BCAA (חומצות אמיניות חיוניות המסייעות בהגברת כוח השריר ושיפור הסיבות, צמצום תהליכי הרס השריר ומניעת דלדול שריר בעקבות פעילות גופנית עצימה) ועוד. על מנת לתת לך את ההמלצה הטובה ביותר לך אני אזדקק לפרטים נוספים כגון: גיל, תרופות קבועות הנצרכות על ידך ותוספי תזונה שאת כבר לוקחת, אם בכלל. אני מזמינה אותך לקרוא עוד על תוספים לספורטאים: נhttp://www.solgar.co.il/sportי בברכה קריסטינה יעקובלב נטורופתית