בדיקות דם

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

21/02/2012 | 09:44 | מאת: יהודה

שלום בן 32 משקל 80 עשיתי בדיקות דם להלן התוצאות: כולסטרול כללי-179 כולסטרול LDL-110 כולסטרול HDL-45 טרגלצידים-118 סוכר -92 יש לנו במשפחה גנטיקה של שומנים וכולסטרול בדם. אבי ואחי עברו צינטורי לב ללא התקף לב. האם הבדיקות תקינות לגורמי סיכון?אני לא מעשן!!ושומר על תזונה אני קצת דואג!!! תודה על הכול!!!

21/02/2012 | 14:57 | מאת:

שלום רב יהודה! הכולסטרול הרע צריך להיות נמוך מ-100 (אצלך 110), הכולסטרול הטוב צריך להיות גבוה מ 60 (אצלך 45) , הטריגליצרידים צרכים להיות נמוכים מ 150 (אצלך 118) כולסטרול כללי צריך להיות נמוך מ 200 (אצלך 179). כמו כן בודקים גם את היחסים בין סוגי הכולסטרול .למשל היחס בין הכולסטרול הכללי ל-HDL צריך להיות נמוך מ 3.7 (אצלך 3.9) ואת היחס בין LDL ל- HDL שצריך להיות נמוך מ 3 (אצלך 2.4). היחסים בין סוגי הכולסטרול אצלך תקינים. כמו כן הערכים של סוגי הכולסטרול. למרות שהיחסים תקינים ה HDL קצת נמוך. רמת הסוכר תקינה אך מתקרבת לגבול העליון. המלצות לשמירה על כולסטרול תקין : מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו כבד, כליות, טחול או לב. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. על מנת לשפר את רמת הכולסטרול הטוב אני ממליצה לך על נטילת NFN 200 מ"ג של סופהרב, זהו ניאצין ללא תופעות בעירה המסייע להוריד את הכולסטרול הרע ולהעלות את הכולסטרול הטוב.מחקרים מראים שניאצין יעיל בטיפול ברמות גבוהות של כולסטרול בזכות יכולתו להפחית ייצור של כולסטרול בכבד.יש ליטול כמוסה 1-2 ביום, עם הארוחות. לקריאה על NFN : http://www.supherb.co.il/?CategoryID=206&ArticleID=191&sng=1 כמו כן ממליצה לך על קיו 10 נוטרי ננו, הוא נוגד חמצון רב עוצמה הנמצא בכל תאי הגוף ובעיקר בתאי שריר הלב ומשתתף בתהליך ייצור האנרגיה בתוך התאים והשרירים ועל כן עוזר במצבי עייפות, תשישות וכאבי שרירים, שומר על שריר הלב ועל איזון לחץ הדם, מונע ומטפל בדלקות חניכיים ומגרנות. מתאים לטיפול ולמניעת מחלות לב וכלי דם חימצון שומנים, הפרעות בקצב הלב,ועוד ..לקריאה: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=695&ArticleID=1047מוצר נוסף שאני ממליצה הוא:אומגה 3 של 700 מ"ג של סולגאר-פעמיים ביום . שומר על בריאות כלי דם,עוזר באיזון השומן בדם,מסייע בניקוי כבד,ולפי מחקרים מוריד סיכון למחלות לב. לקריאה:http://www.solgar.co.il/?CategoryID=253&ArticleID=422 לגבי ערכי הסוכר: מומלץ להפחית באכילת מתוקים מאפים וקמח לבן. כמו כן מומלץ לעשות פעילות גופנית על בסיס קבוע שיכולה לעודד רמות HDL טובות ולהפחית את ה - LDL הטריגליצרידים והסוכר. אשמח לענות על שאלות נוספות בברכה קריסטינה יעקובלב