כולסטרול גבוה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

26/01/2012 | 20:26 | מאת: נתי

שלום ביצעתי בדיקות דם לאחר צום 14 שעות והתוצאות לא מעודדות רציתי לקבל חוות דעת אני רוצה להוסיף גובהה 1.81 משקל 76 גיל 33 מעשן 10 סיגריות ביום לפני שלוש שנים ביצעתי בדיקת כולסטרול והבדיקה יצאה מעולה בחצי השנה האחרונה התחלתי לקחת שלוש כדורים סרוקסט רציתי לדעת אם לכדורים יש השפעה על הכולסטרול והמלצות לטיפול תוצאות בדיקה CHOLESTEROL 225.8 TRIGLYCERIDES 151 CHOLESTEROL-LDL calc 145.8 NON-HDL_CHOLESTEROL 176 CHOLESTEROL- HDL 50

31/01/2012 | 09:47 | מאת:

שלום רב, הכולסטרול הרע (LDL) צריך להיות נמוך מ-160, מומלץ נמוך מ-130( אצלך 145.8). הכולסטרול הטוב (HDL) צריך להיות גבוה מ-40 , מומלץ מעל 60 (אצלך 50) , הטריגליצרידים צריכים להיות נמוכים מ- 150 (אצלך 151) , כולסטרול כללי צריך להיות נמוך מ-200 אצלך (225.8). הערכים הם מעט גבוהים, בדגש על טריגליצרידים גבוהים. יכול להיות שזו השפעה של התרופה. אני ממליצה לך להיוועץ ברופא המטפל בנוגע לכך. בנוסף חשוב להקפיד על תזונה. התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. מומלץ לבצע פעילות גופנית, 3-4 פעמים בשבוע, באופן סדיר. רצוי מאוד להפחית בעישון. הקפד על התזונה והפעילות הגופנית ובצע בדיקות דם חוזרות בעוד מספר חודשים. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, בריאות שלמה, עדי ישראל