נוסטרול

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

31/10/2011 | 18:18 | מאת: ליאת

בעלי בן 57. הוא מקבל סימבסטטין מספר שנים. לאחרונה עלה לו הכולסטרול ל-233. הכולסטרול הרע גם עלה. שאר הבדיקות תקינות. הייתי רוצה לדעת אם נוסטרול יכול לעזור לו, ואיזה עוד תוספי תזונה כדאי לו לקחת.

01/11/2011 | 11:29 | מאת:

ליאת שלום רב, לרמה גבוהה של כולסטרול יש גורמים שונים כגון : תזונה לקויה העתירה בשומנים רוויים ופחמימות מעובדות, מתח נפשי, היעדר פעילות גופנית, תורשה ועוד . מכיוון שבעלך כבר מטופל מספר שנים בתרופה להורדת כולסטרול ובכל זאת הכולסטרול ממשיך לעלות, מומלץ להיוועץ ברופא המשפחה בנוגע לכך. הדרך הטבעית לטיפול ברמות כולסטרול גבוהות הן שמירה על תזונה נכונה, פעילות גופנית ובמידת הצורך הוספה של תוספי תזונה . התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. פעילות גופנית נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה למשל, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכל פעם. אין לי ניסיון טיפולי עם הנוסטרול משום שהיני יועצת של חברות סולגאר וסופהרב. אני ממליצה על פורמולה בשם ליטרופ של סולגאר, המשלבת כולין, אינוזיטול ומתיונין בריכוזים גבוהים ופועלת להפחתת רמות גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים בדם. בנוסף, ליטרופ מונע היווצרות משקעי שומנים על דופנות העורקים, הכבד ורקמות נוספות – על ידי הגברת מסיסות הכולסטרול. הנחיות: 2-3 טבליות ביום, עם הארוחות. לקריאה על ליטרופ : לhttp://www.solgar.co.il/?CategoryID=241&ArticleID=398&sng=1 אם רמת הכולסטרול הטוב (HDL) נמוכה מומלץ להעלות אותה. העלאת הכולסטרול הטוב מתאפשרת, כאמור, ע"י פעילות גופנית. תוסף תזונה שמסייע בהעלאת הכולסטרול הטוב הוא ניאצין- ויטמין B3. לחברת סופהרב ישנו ניאצין ללא תופעות בעירה המסייע להוריד את הכולסטרול הרע ולהעלות את הכולסטרול הטוב. מחקרים מראים שניאצין יעיל בטיפול ברמות גבוהות של כולסטרול בזכות יכולתו להפחית ייצור של כולסטרול בכבד. ראוי לציין כי הניאצין משמש כיום כתרופה להורדת כולסטרול וטריגליצרידים בדם . הנחיה: 1-3 כמוסות ביום, עם הארוחות. לקריאה על NFN : http://www.supherb.co.il/?CategoryID=206&ArticleID=191 כמו כן ,מכיוון שבעלך נוטל סטטינים לטיפול בכולסטרול, אני ממליצה שייטול קו אנזים Q10 . תרופות ממשפחת הסטטינים מורידות את הייצור הטבעי של Q10 בגוף ויוצרות חוסר גופני ברכיב משמעותי זה. בעקבות כך יכולות התרופות לגרום גם לתופעות לוואי הכוללות כאבי שרירים, חולשת שרירים ועייפות . משום כך, מומלץ לכל מי שנוטל תרופות ממשפחת הסטטינים, להוסיף קו-אנזים Q10 כטיפול משלים. בנוסף שילוב של Q10 עם הסטטינים חשוב לא רק משום ש-Q10 מסייע למנוע את תופעות הלוואי של התרופה (כאבי שרירים ועייפות) אלא גם בשל חשיבותו בהגנה על שריר הלב. אני ממליצה על Q10 הנקרא Nutri-Nano 30 מ"ג . זהו תוסף תזונה ייחודי המספק את רכיב הקו אנזים Q10 בצורה הזמינה ביותר לגוף ומאפשר ספיגה מהירה וטובה יותר. אופן שימוש : 1-2 כמוסות ביום , עם הארוחה .( לא בשעות הערב מכיוון שיש לו אפקט מעורר). לקריאה על Q10 נוטרי ננו : http://www.solgar.co.il/?CategoryID=513 אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, בריאות שלמה, עדי ישראל סולגאר-סופהרב