תוספי מזון לקראת הריון

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

26/05/2011 | 21:46 | מאת: דש

שלום, אני 9 חודשים לאחר לידה. עליתי בהריון 25 ק"ג וכעת אני עם 10 ק"ג עודף. בבדיקות דם האחרונות יצא שהכל תקין ברוך השם. אני מעוניינת להשיל את המשקל העודף ואז נעבוד על הריון שני. בהתחשב בהשלת המשקל הנותר, האם עליי להכין את גופי להריון נוסף בצורה כלשהי? האם עליי ליטול תוספי מזון כגון: מגנזיום, ויטמין די, אומגה 3, ברזל, חומצה פולית....? תודה,

29/05/2011 | 12:34 | מאת:

שלום , בעקבות הריון ולידה גוף האישה נחלש ומאבד ויטמינים ומינרלים רבים . אני מאמינה כי חשוב לתחזק אותו כראוי לאחר הלידה על מנת להתחזק ולהרגיש טוב במיוחד עם את מתכננת בקרוב הריון נוסף. לנשים המתכננות הריון, הרות או מניקות אני ממליצה ליטול מולטי ויטמין פרנטל . בפרנטל יש התייחסות לצורכיהן הייחודיים של נשים מבחינת המינונים הדרושים של כל רכיבי תזונה. בין יתר מרכיביו מכיל הפרנטל חומצה פולית החשובה למניעת מומים בעובר( 3 כמוסות מכילות 600 מק"ג חומצה פולית ), ברזל עדין שאינו גורם לעצירות, ויטמין B12 , כרום פיקולינט למניעת סכרת הריון, סידן ומגנזיום ציטראט לשמירה על העצם, למניעת התכווצויות שרירים ולמניעת רעלת הריון. אני ממליצה לך ליטול 3 כמוסות ביום עם הארוחה . לנשים הרות – 4 כמוסות ביום עם הארוחה . לקריאה על פרנטל : http://www.solgar.co.il/?CategoryID=170&ArticleID=221#wiz-250-280 בהריון –DHA ( חומצת שומן רב בלתי רוויה מסוג אומגה 3) חיונית להתפתחות תקינה של המוח והעניים בעוברים.חשיבות הנטילה של אומגה 3 היא בעיקר בשליש האחרון להריון, בתקופה זו יש התפתחות משמעותית של איברים אלו . במידה ואת אוכלת 3 מנות דג לשבוע אינך צריכה ליטול את התוסף אך במידה ואינך מצליחה לצרוך מקור של אומגה 3 מהתזונה אמליץ לך ליטול את התוסף . אופן שימוש : 2 כמוסות, עם הארוחה . לקריאה על אומגה 3 של חברת סופהרב http://www.supherb.co.il/?CategoryID=173&ArticleID=131 לגבי ויטמין D , הדעה הרווחת היא כי לרוב האוכלוסייה יש חסר של ויטמין D . ראשית,אני ממליצה לך לבקש מרופא המשפחה שלך בדיקה לויטמין D על מנת לראות אם יש חסר משמעותי . לוויטמין D חשיבות רבה בתקופת ההריון גם לטובת האם ההרה וגם לטובת העובר. חסר בוויטמין בתקופת ההריון יכול להשפיע על התינוק ועלול לגרום ללידה מוקדמת . לויטמין D שימושים נוספים כגוף: בריאות העצם, חיזוק מערכת החיסון, רמות לא מספקות עלולות להגביר את הסיכון לפתח דיכאון, תורם לבריאות הלב ולחץ דם ועוד . אופן השימוש: 1-2 טיפות של ויטמין D בהתאם לצורך. לקריאה על ויטמין D של חברת סופהרב : http://www.supherb.co.il/?CategoryID=206&ArticleID=303 אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש .