ויטמין c

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

25/12/2010 | 21:13 | מאת: יוכבד

שלום איילת בש. האם נטילה של תוסף ויטמין c של 3000 מ"ג ביום נחשבת מסוכנת ולאורך זמן? האם אומגה 3 מומלצת גם למי שאין בעיות רפואיות? ובכלל, על אילו תוספים את ממליצה שמתאימים לכל אדם למרות שהוא בריא? תודה מראש

26/12/2010 | 12:46 | מאת:

יוכבד שלום, ויטמין C הנקרא גם חומצה אסקורבית הוא נוגד חימצון רב עוצמה, הוא אינו נאגר בגוף ולכן יש צורך להקפיד על תפריט יומי שיכלול ירקות ופירות . עודף ויטמין C הוא נדיר וזאת משום שרוב החומצה מופרשת בשתן .יחד עם זאת בצריכה של מעל ל- 3000 מ"ג ליום עלולות להופיע הפרעות במערכת העיכול כגון שלשול, בחילה , עוויתות בבטן וכן פליטה של נחושת מהגוף. המינון היומי המומלץ הוא בין 500-1000 מ"ג ליום . המינון הטיפולי במצבים רבים מגיע ל-50 מ"ג לכל משקל גוף ,ואף יותר מכך.למעשה, ניתן לקחת ויטמין C עד שמתחילים לשלשל. מעבר לסף זה אין טעם להוסיף ולכן זו הנקודה האופטימלית. מינון של 3000 מ"ג ליום של ויטמין C לא יכול לגרום לך נזק לאורך זמן אך יחד עם זאת איני רואה צורך לצרוך כמות העולה על 1000 מ"ג ליום אצל אנשים בריאים . למעשנים יש רמות נמוכות של ויטמין C ולכן הם זקוקים למינון יומי גבוה יותר, בהשוואה לאנשים שאינם מעשנים. למעשה כל סיגריה גוזלת מגופנו כ- 25 מ"ג ויטמין C. חומצות שומן מסוג אומגה 3 הן חומצות שומן חיוניות שמקורן בדגי מים עמוקים וקרים (סלמון, טונה, בקלה, הליבוט, קוד, מקארל, סרדינים, אנשובי), אצות ים ,זרעי פשתן, אגוזי מלך ועוד. גוף האדם אינו יכול לייצר את חומצות השומן הללו ולכן עלינו להשיג אותן מהמזון או באמצעות תוספי תזונה. בשל המחסור התזונתי באומגה 3, המאפיין את התזונה המערבית, וצריכה מועטה של דגי ים, תוספת אומגה 3 חשובה ומומלצת לכל אחד. ליחס שבין אומגה-3 לבין אומגה-6 בגוף השפעה על בריאות האדם. חומצות האומגה-6 נמצאות בשמנים נפוצים כגון שמן תירס, שמן חמניות, שמן סויה, בביצים, אגוזים ועוד. בעקבות שינוי הרגלי התזונה בעידן המודרני, השתנה היחס בין אומגה-3 לבין אומגה-6 לטובת האחרון דבר זה יכול לגרום למחלות שונות כמו עלייה בשקיעת שומנים, הגדלת הסיכון לתעוקת לב והצרת עורקים, היחלשות יכולת הריכוז ועוד . מחקרים רבים הראו כי צריכת אומגה 3 חיונית לטיפול במחלות לב וכלי דם, להורדת רמות טריגליצרידים (שומני הדם), עיכוב קרישת הדם על ידי הפחתת צימוד טסיות והעלאת רמת הכולסטרול הטוב. כמו כן, לאומגה 3 ישנם שימושים שונים כגון תמיכה במערכת החיסון, התפתחות ושיפור תפקודי המוח ומערכת העצבים, טיפול בהפרעות קשב וריכוז, פעילות נוגדת דלקת, שלמות רקמות התאים וטיפול בבעיות עור ובמניעתן. לקריאה נוספת על אומגה 3: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=253 ישנם תוספי תזונה שונים ומרובים אשר מטפלים במגוון רחב של בעיות, אשמח להמליץ לך על תוספי תזונה מתאימים, אך לשם כך אבקש לדעת מהו גילך? האם את סובלת מבעיה בריאותית כלשהי והאם את נוטל תרופות כלשהן ? האם את מעוניינת לטפל בבעיה מסוימת? האם ביצעת לאחרונה בדיקות דם? אם כן, האם את סובלת מחוסרים מסוימים? אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש

26/12/2010 | 17:20 | מאת: יוכבד

תודה רבה על התשובה המפורטת! לשאלותייך:אני בת 29 ללא בעיות ספציפיות. לפני כחודש עשיתי בדיקת דם וזה חלק מהערכים שיצאו לי. hdl : 54 ldl:78 הכללי : 140 המוגלובין 11.90 hematocrit : 33.60 rbc: 3.67. TRIGLYCERIDES : 65.70 אגב, אני גם שאלתי זאת בפורום אחר ואשאל זאת גם כאן. אני מוסיפה לאוכל שלי כל יום 2 כפות של זרעי פשתן טחון. הבנתי שיש לא מעט אומגה 3 בכף אחת. אם כן לקחת כתוסף, של כמה? כי הבנתי שיש כמויות שונות. אני לא רוצה שיהיה לי עודף בגוף של אומגה 3. בגדול אני רוצה לשפר את מראה העור ( אין לו בעיה מסוימת, רוצה שיהיה פחות חיוור וחי יותר ). תודה