Q10 ותרופות להורדת לחץ דם

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

22/12/2010 | 22:53 | מאת: מאיר

אבקשל לברר האם התןסף Q10 תורם לחולים הלוקחים סימבקור או סימבסטטאין להורדת כולסטרול? האם תרופות להורדת לחץ דם גבוה גורמות נזק לתפקוד המיני?

23/12/2010 | 09:17 | מאת:

מאיר שלום , קו-אנזים Q10 הוא נוגד חמצון רב עוצמה הנמצא בכל תאי הגוף ובעיקר בתאי שריר הלב ומשתתף בתהליך ייצור האנרגיה בתוך התאים והשרירים ועל כן עוזר במצבי עייפות, תשישות וכאבי שרירים, שומר על שריר הלב ועל איזון לחץ הדם, מונע ומטפל בדלקות חניכיים ומגרנות. בהחלט מומלץ לקחת קו-אנזים Q10 יחד עם תרופות ממשפחת הסטטינים. תרופות ממשפחת הסטטינים מורידות את הייצור הטבעי של Q10 בגוף ויוצרות חוסר גופני ברכיב משמעותי זה. משום כך, אני ממליצה לכל מי שנוטל תרופות ממשפחת הסטטינים, להוסיף קו-אנזים Q10 כטיפול משלים. חשוב לי להזכיר כי שילוב של Q10 עם הסטטינים חשוב לא רק משום ש-Q10 מסייע למנוע את תופעות הלוואי של התרופה (כאבי שרירים ועייפות) אלא גם בשל חשיבותו בהגנה על שריר הלב. לקריאת מאמר על קואנזים Q10: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=815 טיפול תרופתי הניתן לצורך הורדת לחץ דם אכן עשוי לפגוע בתפקוד המיני.יתר לחץ דם לכשעצמו, בעיקר אם הוא מופיע יחד עם מחלת כלי דם, סוכרת ועישון גורם להופעת אין אונות. ישנם מוצרים טבעיים אשר עוזרים הן בהורדת רמות לחץ דם והן בשיפור התפקוד המיני בגברים. אשמח להמליץ לך על תוספי תזונה מתאימים אך לשם כך אבקש לדעת מהו גילך האם את סובל מבעיה בריאותית נוספת והאם את נוטל תרופות כלשהן ? אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש