תוסף לכדור איזיטרול כדור סטטור 10מ"ג

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

12/08/2010 | 20:00 | מאת: רחל

שלום רב לד"ר שמאלי אני מקבלת זמן רב כדור איזיטרול 10 מ"ג 1 ללילה. והשבוע הרופאה הוסיפה לי עוד כדור הנקרא סטטור 10 מ"ג (יש לי גם בעיית סוכר מאוזנת עם כדור ליום) שאלתי? מדוע רצוי להוסיף סטטור לאיזיטרול האם יש לזה תוצאות טובות יותר להורדת הקולסטרול?או שלחילופין יש לך טיפ נוסף להורדת הקולסטרול? תודה ממתינה לתגובתך רחל.

19/08/2010 | 14:25 | מאת:

רחל שלום רב, איזיטרול- EZETROL מעכבת את ספיגת הכולסטרול (המגיע בעיקר ממיצי המרה וגם מהתזונה) במעי הדק. כאשר ספיגת הכולסטרול מעוכבת, פחות כולסטרול עובר מהמעי לזרם הדם ולכבד, דבר הגורם לירידה במאגרי הכולסטרול בכבד ולעלייה בפינוי הכולסטרול מהדם (כולסטרול הנמצא בדם נקלט בכבד בכמות גדולה יותר וכך רמת הכולסטרול בדם יורדת). איזיטרול לבדה עשויה לאפשר הורדה של כולסטרול, אך הפוטנציאל המיוחס לה הינו במיוחד בשילוב עם תרופות ממשפחת הסטטינים. ( כפי שהומלץ לך ) זו יכולה להיות הסיבה לשילוב. למרות זאת,הייתי מציעה לך לשאול את רופאה המטפלת שלך מדוע היא ראתה צורך בשילוב של סטטור ואיזיטרול . בנוסף, אני ממליצה לך על נטילת ניאצין ויטמין B3 NFN 200 מ"ג של חברת סופהרב, זהו ניאצין ללא תופעות בעירה המסייע להוריד את הכולסטרול הרע ולהעלות את הכולסטרול הטוב. מחקרים מראים שניאצין יעיל בטיפול ברמות גובהות של כולסטרול בזכות יכולתו להפחית ייצור של כולסטרול בכבד. הנחיות: כמוסה 1-2 ביום, עם הארוחות או לפני השינה. למידע אודות NFN: http://www.supherb.co.il/?CategoryID=206&ArticleID=191&sng=1 תרופות ממשפחת הסטטינים, כמו הסטטור שהינך נוטלת, מורידות את ערכי הכולסטרול ביעילות אך בד בבד יכולות לגרום גם לתופעות לוואי הכוללות כאבי שרירים, חולשת שרירים ועייפות ובנוסף לא מסייעות להעלאת הכולסטרול הטוב ולעיתים אפילו מורידות אותו. תרופות אלו מורידות את הייצור הטבעי של Q10 בגוף ויוצרות חוסר גופני ברכיב משמעותי זה. משום כך, אני ממליצה לכל מי שנוטל תרופות ממשפחת הסטטינים, להוסיף קו-אנזים Q10 כטיפול משלים. חשוב לי להדגיש ששילוב של Q10 עם סטטינים חשוב לא רק משום שQ10- מסייע למנוע את תופעות הלוואי של התרופה (כאבי שרירים ועייפות) אלא גם בשל חשיבותו בהגנה על שריר הלב. קו-אנזים Q10 הוא נוגד חמצון רב עוצמה הנמצא בכל תאי הגוף ובעיקר בתאי שריר הלב ומשתתף בתהליך ייצור האנרגיה בתוך התאים והשרירים ועל כן עוזר במצבי עייפות, תשישות וכאבי שרירים, שומר על שריר הלב ועל איזון לחץ הדם, מונע ומטפל בדלקות חניכיים ומגרנות. במידה ואינך סובלת עדיין מתופעות לוואי יש ליטול כמוסה אחת ביום של 60 מ"ג. במידה ואת כבר חשה בתופעות הלוואי או אם את עושה גם אימוני כוח במקביל אני ממליצה ליטול 2 כמוסות ביום של Q10 60 מ"ג עם הארוחות. למידע אודות Q10: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=819. אשמח לענות על כל שאלה נוספת, בריאות שלמה, עדי ישראל סולגאר-סופהרב