בדיקת דם - האם להתחיל טיפול תרופתי?

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

07/08/2010 | 22:23 | מאת: amiram

שלום אני בן 36.5 משקל 72 גובה 182 ס"מ. תמיד היו לי ערכים גבוהים של כולסטרול. שבוע שעב עשיתי בדיקת דם ותוצאותיה - כולסטרול 221 (בבדיקה הקודמת מפברואר היה לי 240) טריגליצרידים - 60 (113) HDL - 54 (כמו בבדיקה הקודמת) LDL - 155 (בקודמת 163) כעת הרופאה נתנה לי מרשם להתחיל טיפול עם סימוסטטין 10 MG האם לאור הנתונים הללו אכן מומלץ להתחיל או שניתן לחכות. אציין שלהורי גם יש ערכים גבוהים והם מטופלים בתרופות.

15/08/2010 | 11:59 | מאת:

עמירם שלום, אני תמיד ממליצה לפנות לטיפול הטבעי (ללא תופעות לוואי) הכולל תזונה נכונה, פעילות ונטילת תוספי תזונה לפני שפונים לפיתרון התרופתי - כימי, במיוחד בגיל כל כך צעיר. הטיפול התרופתי הכימי להורדת כולסטרול כולל בדרך כלל תרופות ממשפחת הסטטינים (סימבסטטין/ סימסקור/ ליפיטור ועוד..) המורידות את רמות הכולסטרול ביעילות אך בד בבד יכולות לגרום גם לתופעות לוואי הכוללות כאבי שרירים, חולשת שרירים ועייפות ובנוסף לא מסייעות להעלאת הכולסטרול הטוב ולעיתים אפילו מורידות אותו. כמו כן הן יכולות לגרום לעליה באנזימי הכבד , ירידה של Q10 בגוף ועוד. על כן, לפני שפונים לפיתרון הטבעי כימי – מומלץ לנסות תחילה את הפיתרון הטבעי. התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. פעילות גופנית, נמצאה בין הגורמים הכמעט יחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה או ריצה, 4-5 פעמים בשבוע, למשך שעה בכל פעם. אני ממליצה לך ליטול תוסף תזונה הנקרא DETOX של "סולגאר" , פורמולה המסייעת לניקוי הכבד והגוף מרעלים ומטפלת בהצטברות השומנים בכבד. יש ליטול 2 כמוסות ביום למשך 3 חודשים בלבד. לקריאה על DETOX: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=174&ArticleID=228&sng=1 כמו כן, יש ליטול ליפוטרופיק פאקטור, הידוע גם בשם "ליטרופ" של "סולגאר", מכיל כולין, אינוזיתול ומתיונין, מסייע להגברת מסיסות הכולסטרול (פעולה המצמצמת יכולת כולסטרול לשקוע בכלי הדם ובכך מקטינה את התפתחות התהליכים הטרשתיים). מוריד את הכולסטרול הרע ומעלה את הכולסטרול הטוב. יש ליטול 3 טבליות ביום עם הארוחות. לקריאה על ליפוטרופיק: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=241&ArticleID=398&sng=1 הקפד על נטילת תוספי תזונה אלו למשך 3 חודשים ועשה בדיקת דם חוזרת. לאחר מכן תוכל להתחיל ולרדת במינונים. בריאות שלמה ובהצלחה, הדר