קרוהן - פענוח ממצאי CT

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

26/06/2015 | 20:05 | מאת: רונן

שלום רב, כבן 47 סובל שנים רבות מבעיות מגוונות במערכת העיכול בין היתר דימומים, חסימות מעיים, כיבים ועוד. ב3-4 שנים האחרונות הייתה החרפה משמעותית שבאה לידי ביטוי בכ 4 אירועים של פרוקטיטיס (טופלתי בנרות וחוקנים סטירואידים)פיסורות, ומס' מקרים של פיסטולות ואבססים. כמו כן אני כבר מס' שנים אנמי , חוסר בברזל וגם ויטמין B12. לאחרונה בצעתי בדיקה של חלבון קלפרוטקטין שיצאה חיובית (ערכים גבוהים) ועפ"י רופאת הגסטרו שלי האבחנה הראשונה שלהם היא כי מדובר בקוליטוס אולצריטיב ומכאן שהתחלתי טיפול בנרות ראפאסל אשר הביאו לשיפור קל (פחות יציאות/שלשולים). יחד עם זאת מאחר ואני סובל מכאבי בטן קשים, אפטות, דלקות פרקים וגם אבנים בכליות (לא ברור מדוע) הרופאה ביקשה שאבצע CT בטן ולהלן עיקרי תוצאותיו: "עיבוי דופן בלולאת המעי הדק הסופי באורך של כ - 5 ס"מ ועיבוי דופן המעי הדק העולה באורך של כ - 6 ס"מ עם האדרה עודפת של הרירית ועם היצרות חלל המעי. בסיכום - שינויים בקטע קצר של המעי הדק הסופי ובמעי הגס העולה , כנראה שינויים של מחלת קרון פעילה". במידת האפשר אשמח לפרשנות קצרה באשר לממצאים המדוברים (עיבוי דופן? האדרה עודפת של הרירית?) האם אכן הנ"ל מרמז/מעיד כי אני סובל מקרוהן ולא מקוליטיס? כאמור , אני מטופל כעת בנרות ראפאסל האם לאור ממצאים אלו מומלץ לשנות הטיפול (טיפול תרופתי אחר?) מאחר וכרגע מתוכננת לי ביקורת במרפאת גסטרו לעוד כחודשיים אשמח לקבלת התייחסותכם ובהתאם לה אפעל (במידת הצורך ) להקדמת התור למרפאה. בתודה מראש, רונן

מציע שתעדכן את הגסטרואנטרולוג המטפל ואת רופא המשפחה. המשך בירור / התנהלות בהתאם לעצתם. התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה