תוצאות ביופסיה של גסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

18/07/2019 | 17:39 | מאת: רולי

עשיתי בדיקת גסטרוסקופיה בגלל קשיים בבליעה וכאב חזק לאחר בליעת כדורים(כאילו זה נתקע בגרון), בנוסף: כאבים בחזה, בבטן העליונה וסביב הטבור, כאב קבוע לאחר שאני שותה (כל משקה) וריפלוקס. מיד לאחר הבדיקה אמרו לי: נראה תקין ונלקחו 3 דגימות, תוצאות ביופסיה: שברים של אפיתל קשקשי מראים אאוזינופילים איטראפיתליאליים בולטים, תואמים עם דלקת ושט אאוזינופילית, קורלציה קלינית מומלצת. במקביל הופניתי להמטולוג בגלל ספירת דם לא תקינה(חשד ללוקמיה), תוצאה סופית: לויקופניה, חסרים לא ברורים, יתכן מרכיב של דיכוי מח עצם, מיקרוציטוזיס משנית לטלסמיה (סביב77 לאורך השנים. ברקע נויטרופניה וטלסמיה מינור) ברקע הפרעת אכילה מסוג אנורקסיה היטהרותית, ופוסט טראומה מורכבת. שאלתי: מה המשמעות של תוצאות הביופסיה? האם זה מעלה חשד לסרטן לאור הנתונים הנוספים? האם מדובר בדלקת? אם כן מה המשמעות של זה? בתודה מראש.

יש לפנות להמטולוג לבירור הממצאים ומידת תרומתם לאיזונופילים בוושט.. ממליץ נטילת סותרי חומצה במינון כפול וחזרה על גסטרוסקופיה.. בכל אופן במקרה מורכב כזה מומלץ ביקורת מרפאת גבטרו לדיון מולטידספלנרי

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה