הרגשת חום בפנים דפיקות לב מואצות לאחר ארוחה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

17/10/2017 | 21:40 | מאת: הגר - המשך תשובה לד"ר

הרגשת חום בפנים דפיקות לב מואצות לאחר ארוחה 21:53 10/10/2017 | מאת הגר בת 30 סובלת מבעיה מספר חודשים ארוכים כמעט שנה. לאחר ארוחה לרוב כבדה אך לא רק, מוצאת את עצמי מספר שעות כ 5-7 שעות לאחר מכן ולפעמים פחות, מרגישה חום באזור הפנים מתחת לעיניים, מלווה בדפיקות לב מואצות ותחושה של חוסר יציבות והרגשה של עילפון, מלווה בגזים לא נעימים לרוב שלשול וצואה בצבע כתום בהיר. רק לאחר "התנקות" חשה טוב יותר. מציינת שהולכת לשירותים מידי יום יומיים. מידי פעם ישנם כאבים בצד ימין באזור המעי. מחפשת פתרון וייעוץ לנושא המטריד.. הוסף תגובה > RE: הרגשת חום בפנים דפיקות לב מואצות לאחר ארוחה 08:25 14/10/2017 | מאת ד"ר דן פלדמן שלום רב, חשוב להבין, מס' נקודות כגון: מחלות רקע, האם נוטלת תרופות כלשהן. האם השלשולים מופיעים גם בלילה ומעירים משינה, האם ירדת במשקל? הם ישנה "הפרעה בבדיקות המעבדה שלך" (אלבומין/המוגלובין...). ישנה אבחנה מבדלת נרחבת לתלונות שלך: מהפרעה הורמונלית הנוגעת למשל לבלוטת התריס (ממליץ לבדוק פאנל הורמנלי TSH T3 T4) ועד מעי רגיז,דיאה שונה הכוללת תוספי מזון שונים/קפאין, תרופות חדשות? תמונה של "דמפינג" הקשורה להתרוקנות קיבה ועד להפרעה הורמונלית משנית לקרצינואיד (סבירות נמוכה אך קיימת). ממליץ בחום לפנות בהקדם לרופא המשפחה ולבקש הפנייה למרפאת גסטרו לבירור. בהצלחה. הוסף תגובה > RE: RE: הרגשת חום בפנים דפיקות לב מואצות לאחר ארוחה 11:38 14/10/2017 | מאת הגר תודה על המענה, עונה על הנקודות שהעלית. מחלות רקע-אין, בריאה. לא נוטלת תרופות כלשהן מלבד (לפני מספר חודשים רופא המשפחה המליץ על נקסיום 40 מ"ג נטלתי בערך כחודש לא ממש סייע לבעיה). היציאות יכולות להיות גם באמצע הלילה באמצע שינה, אכן רזיתי כ-8 ק"ג בערך. ביצעתי בדיקות דם הכל תקין ונורמלי. ביצעתי גם בדיקה לרגישות לגלוטן הכל תקין. בלוטת התריס תקינה. לא לוקחת תוספי מזון, קפאין-שותה נס בבוקר ובערב. נקבע לי תור לרופא גסטרו מייעץ באמצע נובמבר אך אשמח לדעת עוד כיוונים. תודה

18/10/2017 | 05:19 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום רב, בהמשך לתשובתי הקודמת ולנתונים הנוספים שהעלית כאן, בתשובתך את מעלה מס' "דגלים אדומים" אשר דורשים התייחסות על ידי הרופא המטפל. הירידה במשקל והשלשולים בשעות הלילה מכוונים לשלשול סקרטורי. לכך כאמור ישנן סיבות שונות אותן העליתי כגון קרצינואיד, הפרעות מטאבוליות הורמונליות שונות. לצערי הרב, במגבלות הפורום, ישנה בעיה להתייחס לבירור יותר מעמיק וזה לא מהווה תחליף לייעוץ מסודר במסגרת מרפאת הגסטרו. ממליץ להתחיל בירור מעבדתי על ידי רופא המשפחה טרם הגעתך לייעוץ.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה