פיענוח תוצאות לקרע ב MRI

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

01/12/2016 | 16:13 | מאת: אבי

שלום , עקב כאבים בירך מפעילות ספורט שלא פסקו מזה חצי שנה ולאחר המון טיפולי פיזיוטרפיה ונוגדי דלקת , החלטתי לבצע בדיקת MRI והתוצאות הן כדלקמן : מודגמת בליטה גרמית באספקט הקדמי של אזור המעבר בין ראש לצוואר הפמור המחשידה לתפס אצטבולו-פמורלי מסוג CAM. מודגמת קונטוזיה לשדית בסמוך,ייתכןמשנית לתפס.מודגם קרע הוריוזנטלי לרוחב הלברום הקדמי עליון עם שבב לברום מנותק חלקית מדיאלית ומתחת למיטת הקרע בקוטר 9 מ"מ במישור הצדדי פנימי (חתך9 סדרה 5 וחתך7 סדרה 7 ). לא הודגם נזק סחוסי פוקאלי בסמוך . הממצאים מחשידים לקרע "ידית דלי".מודגם קרע חלקי של הליגמנטום טרז באזור אחיזתו אל הפוביאה. הקפסולה מודגמת שמורה . אין עדות לנזק סחוסי פוקאלי בראש הפמור . סיכום:קרע "ידית דלי" בלברום הקדמי עליון כמתואר . מה זה אומר בדיוק , איך אפשר לטפל בזה ?רק ניתוח ובאיזה אופן ? או משהו אחר ? תודה רבה על תשובה

13/12/2016 | 21:18 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

אבי שלום, אני לא מכיר את הסיפור כולו, אבל באופן עקרוני, אם יש כאבים גם לאחר שעברת מספר רב של טיפולי פיזיותרפיה ומשככי דלקת וקיים קרע לברום משמעותי (ידית דלי) שנראה בMRI ובמקביל מבנה תפס מסוג קאם - ההמלצה היא לעבור ניתוח ארתרוסקופיה לתיקון מבנה העצמות הלקוי ותיקון הלברום הקרוע. במקרה שכזה וויתור על הניתוח עלול להוביל לפגיעה עתידית במפרק. לעומת זאת, במקרה של קרע קטן וללא עיוות גדול של העצמות ניתן לטפל גם בזריקות PRP או אורתוקין. בברכה, ד"ר איתמר בוצר אורטופד ספורט מנתח מומחה לטיפול ושימור ממפרק הירך הברך והכתף www.botser.com

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך