המלצה על ניתוח או טיפול שמרני

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

25/02/2016 | 00:28 | מאת: שמואל

שלום לד"ר בוצר תשובותיך מחכימות אותי ועוזרות לי יש לי מזמן רב כאבים בברך הרופא ה חשב שיש לי שחיקת סחוס וכן אבחן אצלי פלטפוס שלח אותי לפיזיותרפיה ולעשות מדרסים .לאחר ארבעה חודשים של פיזיותרפיה ווכן עשיתי מדרסים לא חל שיפור ניכר .עשיתי MRI ואלו התוצאות ממצאים נוזל תוך מפרקי בנפח מעט מוגבר יש קרע רדיאלי עמוק בגוף המניסקוס המדיאלי הרצועות והרצועות הצידיות רציפות ללא קרע אין בצקת מח עצם הסחוס המפרקי בעובי ועוצמת אות תקינים הגידים שמורים לסיכום \קרע עמוק של גוף המניסקוס המדיאלי תפליט מפרקי אני בן 37 האם אפשר לאחות קרע כזה או רק להוציא את החלק המכאיב ואז אני מפסיד את החלק הזה במניסקוס לעולם תודה עוד שאלה מה אומר נוזל מעט מוגבר?

29/02/2016 | 00:02 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

שמואל שלום, החלטה על תפירה של מניסקוס לעומת הטריה שלו מבוצעת על ידי הרופא המנתח לפי גיל המטופל (ככל שצעיר יותר טוב יותר), סוג הקרע ומיקום הקרע. קרע רדיאלי אומר שהקרע חוצה את המניסקוס מצד לצד,בדומה לרדיוס. במרבית המקרים לא ניתן לתפור קרע רדיאלי ויש צורך בהטריה שלו. אתה צריך להבין שהבעיה שנוצרת בברך לא תהיה מהניתוח, אלה מתרחשת כבר ברגע שקורה הקרע. נוזלים בברך יכולים לרמז על בעיה דלקתית חוזרת בברך - למשל קרע מניסקוס או פגיעת סחוס.

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך