כאבים בברך מעל שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

18/08/2020 | 20:00 | מאת: ניר

שלום אני בן 21 ויש לי כאבים בברך ימין כבר שנתיים וחצי בערך. בבדיקות mri הכל נראה תקין למעט פליקה מדיאלית מעובה. עברתי המון טיפולים שונים בין פיזיותרפיה לדיקור וזריקות prp ואורטוקין, ללא שינוי משמעותי. השינוי הכי גדול הגיע כאשר בצבא התחלתי לעשות עומסים פיזיים גדולים. התמודדתי עם הכאב, ולעתים ממש כאב לי גם כמה ימים אחרי התרגיל אך מעט השתפר המצב. כרגע אני די תקוע, יש לי כאבים, גם בשכיבה לפעמים מרגיש קצת כאב בברך שכבר התרגלתי אליו, ובריצות וכו יש כאבים. אך הם פחות ממה שהייתי מרגיש בתחלית הפציעה, או לפני אפילו שנה. הוצא לי לעשות ניתוח ארטוסקופיה להוצאת הפליקה לפני כחצי שנה עלידי דר רון ארבל, אך לא יכולתי לבצע אותו בגלל הצבא, כעת אני כן יכול ואני שוקל אם לעשות אותו. רציתי לדעת לגבי הניתוח האם הוא נחשב מאוד פשוט? האם הוא עלול לגרום נזק שישאר איתי לעתיד כלומר אם עצם זה שביצעתי ניתוח משפיע ופוגע בברך בעתיד? בנוסך מה דעתך האם אתה חושב שזה נכון אחרי כלכך הרבה זמן פציעה לבצע ניתוח? אם הניתוח נחשב פשוט וללא השפעה לעתיד אני מאוד חושב לחיוב לבצע אותו תודה רבה

19/08/2020 | 14:03 | מאת: גלית

מנסיון שלי עם כאבי ברכיים אני משתמשת בסידן אמורפי וממש מרוצה, צפיפות העצם השתפרה, וגם כאבי הברכיים

20/08/2020 | 04:55 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום ניר פליקה מעובה בהחלט יכולה לגרום לכאבים חוזרים ונישנים בברך. הטיפול הראשוני הינו טיפול שמרני (הכולל זריקות למינהם) היכול להועיל. באם אין שיפור בהחלט ישנה אינדיקציה לעשות ניתוח ארטרוסקופיה להוצאת הפליקה. הניתוח אינו נחשב מסובך והינו קצר. הניתוח איננו פוגע בשום מרכיב של הברך למעט הסרת הפליקה. הפרוגנוזה מניתוח כזה טובה ביותר. בהצלחה

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך