פענוח mri ברך שמאל חשש לקרע במינסקוס

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

29/03/2020 | 13:31 | מאת: שגיא א

לפני כחודשיים וחצי במהלך כדורגל התחיל לי כאבים בברך שמאל והיה הגבלה של תנועה , לא מזמן עשיתי m.r.i ויש באזור המיניסקוס משהו שנראה כמו קרע השאלה אם זה קרע ואם זה נראה רציני

30/03/2020 | 04:30 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום רב לאור העובדה שאינני רואה את ה- MRI איני יכול להגיד האם מה שנראה שם הינו קרע או לא. רק בריאות

30/03/2020 | 07:17 | מאת: שגיא א

הצלחתי לעלות אותו https://www.radiology.co.il/app/viewstudylink?t=WPaAtLLkYSySReadO-BbK8iHU97E3WRxxu-YfXXuZzI1BF_O4FBsGt3Hf1qY8TZPsh6djV2ECs8lLm3H-S3a5g%3D%3D&lang=eng

01/04/2020 | 06:14 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום בבדיקת ה- MRI ניתן לראות אות גבוה סימן המעלה אפשרות לפגיעה במניסקוס. חשוב לציין כי לא כל אות גבוה משמע קרע במניסקוס ולכן בדיקת הברך הינו דבר חשוב ביותר על מנת להשלים את כל חלקי הפאזל לתמונה מלאה. המלצתי היא כי במידה והכאבים אינם מוקלים/ עוברים מומלץ לפנות לבדיקת ברך אצל מומחה ברך על מנת להתאים טיפול באם צריך. בהצלחה

01/04/2020 | 06:22 | מאת: שגיא א

אני מבין תודה רבה על החוות דעת !

03/04/2020 | 16:32 | מאת: שגיא

ניסיתי לברר באינטרנט ולא בדיוק מצאתי תשובה לזה מה בדיוק "אות גבוה" אומר/מתאר/ פירוש שלו? כאילו מה הכוונה "אות גבוה" ?

05/04/2020 | 06:11 | מאת: ד״ר אייל גנסין

אות גבוה פירושו ממצא היכול להיות פתולוגי בבדיקת MRI אך אינו מחייב לכך.

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך