פענוח כאבים בברך - Hoffa fat pad

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

18/03/2020 | 11:25 | מאת: עופרה

שלום, קוראים לי עופרה אני בת 27, סטודנטית באיטליה. אחרי כאב בלתי נסבל בברך של מעל חודש וחצי כמעט חודשיים שלחו אותי לבדיקת MRI וגילו שיש לי שחיקה של הסחוס בברך ושה- הופה שלי נפוח ולוחץ לי על הפיקה, ושיש לי edema מהצד האחורי של הברך שלוחץ גם. הכאבים שלי הם בדר״כ בצד המדיאני של הברך וכואב לי במקרים מסוימים ליישר את הברך ולקפל אותה. עברתי טיפול פיזיותרפיה ועכשיו אני בטיפול שימור. הנפיחות שהייתה לי ירדה בצורה יחסית משמעותית, אבל אתמול בתרגילים שהייתי צריכה לעשות בפיזיותרפיה התחילו לי שוב כאבים בלתי נסבלים שלא יכולתי להניח את הרגל במצב מנוחה על המיטה כשהפיזיותרפיסטית רצתה לבדוק לי אותה כי היא ראתה שאני סובלת. רציתי לדעת אם יש עוד תרגילים חוץ מהתרגילים שהם כבר נתנו לי, משחה, אולי כדי לשים שרוול לברך, כי אני אלרגית למדבקות ששמים שרצו לשים לי כדי לייצב את הברך יותר או כל המלצה אחרת.

20/03/2020 | 05:28 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום שחיקת סחוס הינה בעייה שעיקרה כאבים. מפנייתך לא ברורה היכן השחיקה (פיקה, מדור פנימי, חיצוני וכו). התרגילים שהייתי ממליץ הינם תרגילים שעיקרם Close chain דהיינו עם מגע של כף הרגל על המשטח. תרגילים מסוג זה יפחיתו את העומס הנוצר על הפיקה ובכך יפחיתו את הכאבים. במידה ואת עוסקת בספורט מומלץ להניח תומך ברך כגון שרוול. בנוסף לאחר כל פעילות ספורטיבית מומלץ לשים קרח על הברך. בריאות שלמה.

20/03/2020 | 10:18 | מאת: עופרה

גם לי לא הסבירה במדויק היכן השחיקה, ויש בצקת בשומן ההופה (אם לזה התכוונת שלא הבנת) הכאב הוא בחלק הפנימי בעיקר של הברך, כשהכאב ממש קיצוני שמביא אותי לדמעות, הוא גם מתחת לפיקה. אפשר הסבר למה זה תרגילים close chain?

23/03/2020 | 04:34 | מאת: ד״ר אייל גנסין

היי סבירות גבוהה היא שהבצקת בשומן ההופה הינה תגובתית לשחיקת הסחוס שלך. דוגמא לתרגילים הינם יישור ברך כאשר יש מגע של כף הרגל עם משטח הפעילות, סקואטים למיניהם (למרות שכדאי לדחות אותם לאחר שגיד הקוואד מתחזק אחרת יגרום לכאבים). בהצלחה

23/03/2020 | 07:11 | מאת: עופרה

תודה רבה

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך