כאבים בברך ימין כבר שנתיים

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

18/10/2019 | 17:56 | מאת: ניר

שלום רב, אני בן 20 סובל מכאבים בברך ימין בחלק הקדמי כבר במשך שנתיים שהתחילו כתוצאה מעומס אימונים ככל הנראה (ריצות על דיונות, משקלים, זחילות הכנה לגיוס). כאבים בריצה בהתכופפות, עמידה ממושכת כאב מאחורי הברך, כיפוף מלא של הברך. עברתי הרבה אורתופדים הרבה פיזיותרפיסטים הייתי עושה תרגילים פיזיותרפיה במשך כשעה וחצי ביום לתקופה כמעט לאורך כל השנתיים ממש השקעתי וכל התרגילים בנוסף טיפול בדיקור אורתופדי בנוסף עברתי שני תהליכים של זריקות - 4 זריקות prp לברך (כאשר ברובן לא היה שיפור או אולי שיפור זמני) ובנוסף 4 זריקות של אורטקין (ללא שיפור) עשיתי שתי בדיקות mri אחת בדצמבר 17 השניה במרץ 19 כאשר בשתיהן אין שום תוצאה חד משמעית, הכל נראה תקין. הדברים היחידים שעזרו לי - * אחת הזריקות prp נעשתה תחת אולטרה סאונד ישירות לכרית השומן hoffa לאחריה היה שיפור גדול (כמעט ללא הרגשת כאב בכלל) למשך כחודש וחצי וחזר, חזרתי על הזריקה אך ללא אותו השיפור. * היה לי לפני כ4 חודשים תגובה אלרגית, קיבלתי זריקת סטרואידים וכדורי פרדניזון והרגשתי שממש הכאב נחלש ונעלם, אך עם המשך הזמן והורדת המינון חזר הכאב. כמו שניתן להבין אני די אובד עצות, לאור הנסיבות רציתי לעשות זריקת קורטיזון לברך אך 2 אורתופדים המליצו לי לא לעשות,וכרגע אין שום אבחנה חד משמעית כרגע אומרים כי זו פגיעה בכרית השומן. רציתי לדעת מה דעתך, האם יכול להיות שבמקרה כזה ניתן לעשות ניתוח לאבחון או טיפול בכרית השומן.

20/10/2019 | 07:48 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום רב בהחלט נשמע כי מיצית את הטיפולים השמרניים. במצב כזה בהחלט יש מקום לחשוב על ארטרוסקופיה אבחנתית. בפעולה כזאת ניתן בהחלט לאבחן ולפעמים לטפל בבעיה. רק בריאות.

20/10/2019 | 16:12 | מאת: ניר

תודה רבה על התשובה המהירה! רציתי לדעת האם יכול להיות מצב בו הmri מראה כי הכל תקין ובמהלך בדיקה בארתרוסקופיה תהיה אבחנה אחרת?

22/10/2019 | 06:53 | מאת: ד״ר אייל גנסין

אכן כן MRI מדייק ב- 95% מהפעמים.

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך