כאבי ירכיים - על סמך צילום טרוכנטיק בוריסיטיס

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

07/10/2019 | 15:11 | מאת: אדם לב

שלום רב, אני בן 80 בריא וללא משקל עודף . מזה כ 7 שנים אני סובל מכאבי ירכיים- ,בעיקר צד שמאל והכאב מתגבר בחורף .עד היום עשו לי לפחות 5 זריקות ,שמחזיקות כחודש חודשיים. לאחרונה התחלתי טיפול ב וולטרן, שגם מחזיק מספר ימים של הקלה. שאלותי : 1.האם יש מניעה שאחת לחדשיים אקבל זריקה במקום ? מה הנזק בקבלת זריקות תכופות ? 2.האם יש נזק במריחת וולטרן 3 פעמים ביום לאורך זמן ? מה אתה ממליץ לי לעשות ? בתודה וחתימה טובה

08/10/2019 | 05:58 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום רב זריקת סטרואידים נהוג לתת אחת ל-4-6 חודשים. בהחלט לא נהוג לתת כל חודשיים היות והנזק יכול להיות פגיעה של הגידים הסובבים את הירך. וולטרן למריחה הינו טיפול מתאים ובהחלט ניתן להמשיכו לאורך זמן עד להקלת הכאבים. מומלץ לעשות קורס פיזיוטרפיה בנוסף למריחת הוולטרן. בהצלחה

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך