ארתוסקופיה של ברך שמאל

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

21/08/2019 | 22:41 | מאת: סילבי

שלום רב, בת 37 אמא ל4 בנות. כחודשיים אחרי ארתוסקופיה של ברך שמאל בעקבות קרע במניסקוס הלאטרלי עם סימני ריטוש שלא היה ניתן לרודוקציה ושחיקת סחוס דרגה 3! כבר חודשיים בטיפולי פיזיוטרפיה פרטניים וקבוצתיים ללא שיפור. למעשה מצב הברך אחרי הניתוח זהה למצב שהיה לפני... קושי גדול בעליה וירידה במדרגות, "בריחה" של הברך, קושי ביישור וכיפוף הברך ועל הכאבים כבר לא אדבר... לפעמים חושבת שאולי עשיתי טעות שהחלטתי ללכת לניתוח למרות שהרופא אמר שהמצב מחייב ניתוח... *אשמח לדעת אם מתישהו אני אמורה לחזור לתפקוד רגיל ? *למעט פיזיוטרפיה יש עוד משו שניתן לעשות? *מה עם פעילות גופנית? איזו פעילות ניתן לעשות? (הליכה גורמת לי ללחץ וכאב בברך מן תחושה שהעצמות מתחככות האחת בשניה). על סף ייאוש אודה לתשובתך...

22/08/2019 | 06:21 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום רב הכאבים שאת מתארת טיפוסיים למחלת שחיקת הסחוס. כאשר הסחוס נשחק נעלמת השיכבה המגינה על העצם מה שגורם לכאבים בזמן עלייה בעומס (מדרגות) וכן כאבים סביב הפיקה הגורם לקושי ביישור וכיפוף הברך. ישנם מגוון רחב של טיפולים הכוללים הזרקות למיניהן, מייצבי ברך ופיזיוטרפיה נכונה. באם הללו לא עוזרים ישנם טיפלים ניתוחיים שונים היעילים במצבים אלו. מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל.

23/08/2019 | 05:29 | מאת: סילבי

תודה על המענה. מחלת הסחוס היא למעשה תוצאה של הקרע במניסקוס? איזו פעילות גופנית מומלץ לעשות על מנת לא להחמיר את הנזק? תודה מראש

24/08/2019 | 00:48 | מאת: ד״ר אייל גנסין

מחלת סחוס בהחלט יכולה להופיע בעיקבות קרעים כרוניים של המניסקוס אך לא בהכרח. פעילות גופנית מומלצת הינה פעילות שאיננה דורשת עומס רב על הברך (כגון ריצות, קפיצות) ובכך תורמת לשמירה על הברך עצמה.

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך