מה נכון לעשות ואיך ניתן לחזור לשגרת אימונים לאחר קרע במיניסקוס

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

29/03/2019 | 16:54 | מאת: שי

בן 42 רץ 6 שנים 3 פעמים בשבוע כ 8קמ בעת כיפוף וחזרה לעמידה, כלל לא בזמן אימון היו קליקים בברך אל ללא כאב , הופנתי ל MRI אבחון: : אי סדירות של הסחוס בטרוכלאה בליווי בצקת סובכודנרלית פוקלית בצמוד. מוקד בצקת לשדית קטן גם בהיקף קדמי-מדיאלי של ה MFC . ללא עדות לשברים או אוסטיאונקרוזיס. הרצועות שמורות. קרע במישורים שונים בקרן אחורית של ה MM המגיע עד לשורש האחורי עם פרגמנט מניסקאלי מנותק חלקית בצמוד בצורת "ידית דלי" קטנה. ה LM שמור. המנגנון המיישר וסחוס הפיקה שמורים. הודגם נוזל תוך פרקי בכמות מתונה. פליקה מדיאלית מעובה. ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית. בצקת קלה במישור שומן בין ה ITB לבין ה LFC המתאימה ל KNEE RUNNERS קל.

30/03/2019 | 04:40 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום רב ממצאי ה- MRI מעידים על מספר בעיות בברך הקשורות הן למרכיב רקמה רכה ולעצם עצמה. פגיעות אלו מעידות על עומס יתר וכן על שחיקה. לגבי האימונים- מומלץ להוריד בעומס בתקופה הקרובה ולעבוד בעיקר על חיזוק שרירים. לגבי מה ניתן לעשות- הבדיקה הינה משנית לבדיקת הברך ולכן מומלץ לערוך בדיקה אצל מומחה ברך.

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך