בצקת סובכונדלרית בולטת בפטלה בחלק תחתון ומדיאלי

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

03/05/2018 | 09:03 | מאת: ירון

שלום, ביצעתי MRI בעקבות כאבים ואי נוחות באיזור הברכיים כתוצאה מפעילויות ספורט: ריצות (12-17 ק"מ) הליכות ארוכות(טרקים) רכיבה על אופני הרים. הממצאים: ברך ימין - כונדרומלציה דרגה 4 בפטלה עם דלמינציה של הסחוס, בצקת מח עצם בפסטות מדיאליות. ציסטה פופליטאלית ללא עדות לקרע. נוזל בכמות רבה תוך מפרקי. בצקת סובכונדרלית ללא פגיעה של הסחוס במידה פוקלית בקונדיל פמורלי המדיאלי. ברך שמאל - בצקת בולטת מח עצם בפטלה בעיקר בחלק מדיאלי תחתון, דלמינציה של הסחוס בפסטות מדיאליות. בצקת סובכונדרלית בקונדיל פמורלי המדיאלי. טיב של הבצקת לא ברור. נוזל בכמות בולטת בחלל המפרק. גידים, מניסקוסים, רצועות תקינים. איך מומלץ להתקדם עם הממצאים הנ"ל: מה זה אומר? האם ניתן להמשיך עם פעיולת ספורט? לאיזה תחום זה שייך ראומטולוגיה או אורטופד ברכיים? מהן דרכי הטיפול? תודה רבה, ירון.

13/05/2018 | 23:10 | מאת: ד"ר עופר זקס

שלום רב יש לפנות לאורטופד המתמחה בכירורגיית הברך. דרכי הטיפול לרוב יחלו בטיפול שמרני (פיזיותרפיה).

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך